HOHŠTAPLER, Miroslav Todorović

1.320,00 рсд

HOHŠTAPLER

Autor: Miroslav Todorović

Izdavač: Leo Commerce, Beograd, 2015

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

tito
Josip Broz – “42. Vražja divizija”

Ova neobična knjiga, govori o podnaredniku austrougarske carevine, Josipu Brozu, koji je ratujući pod njenom zastavom u sastavu zloglasne “42. Vražje divizije”, zavrednio srebrnu medalju za hrabrost, nabijajući na bajonet prekodrinsku srpčad. Taj Hitlerov školski drug iz Pečujskog divezantskog centra (1913), takoreći po svršetku Prvog svetskog rata, stavio se na čelo srpskog naroda koga je zavojevački satirao, nastavljajući da ga uništava, menjajući mu nacionalnu suštinu, duhovno biće i genetsku osnovu “tako da za 200 godina nestane, a za 50 ne sazna ko je on”. I evo još se prebrojavaju smrtno nastradali koji su samo pokušali da obelodane ko je “On”, i kako je od svetskog pustolova postao polupismeni seljačić Josip Broz iz Kumroveca, kao i oni koji su nazreli sile koje su ga učinile moćnijim i od jednog Staljina, fabrikanta smrti 20 miliona Sovjeta.

Demistifikacija “hohštaplerovog” porekla, tvorca komunističke Jugoslavije, stvorene da potone u sopstvenoj krvi, istovremeno je i opomena lakovernima da se ne unesrećuju, predajući se pohlepnim i pohotnim vlastodršcima.

Autor Todorović, Miroslav, 1941-Autor Todorović, Miroslav, 1941-Naslov Hohštapler / Miroslav Todorović Vrsta/sadržaj tыpe of material knjiga Jezik srpski Godina 2015 Izdanje 2. izd. Izdavanje i proizvodnja Beograd : Leo commerce, 2015 (Bor : Tercija) Fizički opis 338 str. ; 23 cm Zbirka Biblioteka Istinite životne sudbine Napomene Tiraž 1.000 Beleška o piscu: str. [339] Na koricama beleška o autoru s njegovom slikom. ISBN ISBN 978-86-7950-310-7 (broš.) Predmetne odrednice Tito, Josip Broz, 1892-1980

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez