AKADEMIJA NOĆI, Ratko Adamović

990,00 рсд

AKADEMIJA NOĆI

Autor: Ratko Adamović

Izdavač: Narodna knjiga – Alfa, Beograd,  2003

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Napisano pitkim jezikom i zavodljivim stilom, ovo slojevito delo s lakoćom uklanja bilo kakvu granicu između stvarnog i fantastičnog, čineći da ga čitalac teško ispušta iz ruku.

Glavni junak biva “pozvan” na stastanak Akadmeije noći u Englesku, u zamak Šerborn, čiji su članovi bili izuzetni stvaraoci, filozofi, naučnici 16.veka, svi daleko ispred svoga vremena.

Realni, životni tokovi puni opore stvarnosti i događaji iza Zavese vremena, sustižu se i prepliću, gradeći uzbudljive, potresne, čudesne priče i ispovesti Na putu u Šerborn, za glavnim junakom se vuče teški balkanski rep naseljen tradicijom, prastarim, paganskim primitivnim i bolnim nasleđem, od koga glavni junak celi život pokušava da pobegne. Za čudo, iza Zavese vremena, onaj drugi svet koji gosta posvećuje u mnoge tajne, u savršenom je dosluhu i sa repom. Knjiga je uzbudjiva mreža fantastičnog i mističnog, erotskog i misaonog, što je čini delom nesvakidašnje snage.


Autor – Adamović, Ratko Naslov Akademija noći / Ratko Adamović Vrsta građe roman Jezik srpski Godina 2003 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Narodna knjiga – Alfa, 2003 (Beograd : Alfa) Fizički opis 340 str. ; 20 cm Zbirka ǂBiblioteka ǂMegahit ; ǂknj. br. ǂ408 ISBN 86-331-1239-6 (broš.)
Napomene Tiraž 500 Beleška o piscu: str. 339-340.

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

,

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)