CRNA KUTIJA, Amos Oz

300,00 рсд

CRNA KUTIJA
Autor: Amos Oz
Izdvač: Laguna, Beograd, 2014

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Od dobitnika nagrade Franc Kafka i autora bestselera Moj Mihael i Priča o ljubavi i tami.

Snažna, tragikomična mešavina politike i lične sudbine, Crna kutija kroz niz pisama beleži priču o propalom braku Ilane i Aleksa. Sedmogodišnje ćutanje, nastupilo nakon žučnog razvoda, prekida se kad Ilana Aleksu napiše pismo tražeći pomoć za njihovog svojeglavog i nepismenog sina Boaza, čime se iznova otvaraju stare rane.

„Nijedan savremeni romanopisac ne dočarava emotivnost trenutka tako pouzdano kao Amos Oz.“ Scotsman

„Evo pisca koji se ne plaši da ispolji pun opseg emocija, i pisca – vredi istaći – kome je zapravo još preostalo vere u budućnost.“ Guardian

„Ozova Crna kutija briljantno prikazuje nedostatak ljubavi i moć razdvojenosti.“ Observer

„Izuzetno dirljiv roman koji na nov način prenosi napetost ljudskih potreba gde politika zadire u telesnu ljubav.“ Times Literary Supplement

Amos Oz

Amos Oz je rođen u Jerusalimu 1939. Studirao je filozofiju i književnost na Hebrejskom univerzitetu. Jedan je od najboljih izraelskih živih pisaca, a uz to je i ugledni politički komentator i pobornik mira na Bliskom istoku. Autor je mnogih književnih dela među kojima su romani Crna kutijaPoznavati ženuFimaNe odlazi noćasIsto moreMoj Mihael i Juda, autobiografija Priča o ljubavi i tami, kao i dokumentarna prozna dela Na tlu IzraelaPadine Libana,IzraelPalestina i mir i Početak priče. Njegove knjige prevedene su na četrdeset dva jezika. Dobitnik je mnogih međunarodnih književnih nagrada. Oženjen je i otac dve kćerke i sina. Živi u Aradu, u Izraelu.

                               …

Autor Oz, Amos, 1939-Autor Oz, Amos, 1939-Naslov Crna kutija / Amos Oz ; prevela Žermen FilipovićJedinstveni naslov Black Box. srpVrsta/sadržaj tыpe of material romanJezik srpskiGodina 2014Izdavanje i proizvodnja Beograd : Laguna, 2014 (Beograd : Margo-art)Ostali autori Filipović, ŽermenFizički opis 302 str. ; 20 cmNapomene Prevod dela: Black Box / Amos OzTiraž 2.000O autoru: str. [305].ISBN ISBN 978-86-521-1606-5 (broš.)

Ocena stanja 4-potpis
Sve ostalo ocena stanja 5

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR

Можда ће вам се свидети …