DŽEP PUN ŽITA, Agatha Christie

500,00 рсд

DŽEP PUN ŽITA
Autor: Agatha Crhistie
Izdavač: Globus, Zagreb, 1976

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

agatha-christie2

Agatha Christie, poznata u svetu kao pisac kriminalistickih romana, objavila je preko 80 romana i zbirki kratkih prica. Prevodjena vise od Sekspira, njena dela su prodata u preko milijardu primeraka samo na engleskom jeziku i u jos toliko primeraka na preko 100 jezika na koje su prevedena, tako da sa pravom nosi titulu „Kraljice zlocina“. Jedino su Sekspirova dela i Biblija bili vise prodavani, ali Sekspira je prevazisla po broju jezika na koje je prevedena, tako da se ona brojem svojih dela svakako svrstava u sam vrh svetske knjizevnosti kao najproduktivniji pisac svih vremena. Za 56 godina njene spisateljske aktivnosti napisala je i objavila 66 kriminalistickih romana, vise od 150 kratkih prica koje su objavljene u preko 20 zbirki, na desetine kracih i duzih pozorisnih komada, od kojih je najpoznatija svakako „Mišolovka“ koja je samo u Londonu u Ambassadors Theatre, igrana bez prekida vise od 30 godina i bila izvodjena bezmalo 9.000 puta, a do sada u svetu imala vise od 20.000 izvodjenja i traje vise od 50 godina. Nekoliko desetina filmova i TV serija je snimljeno po motivima njenih romana.

                                     …

Autor Kristi, Agata Naslov Džep pun žita / Agatha Christie ; [prevela Dunja Vražić-Stejskal] Jedinstveni naslov A Pocket full of rye. scr Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik hrvatski Godina 1976 Izdavanje i proizvodnja Zagreb : Globus, 1976 (Ljubljana : delo) Ostali autori Vražić-Stejskal, Dunja
Fizički opis 258 str. ; 21 cm Zbirka Biblioteka Djela Agathe Christie Napomene Prevod dela: A Pocket full of rye. ISBN (Ppl. sa omotom)

Dodatne informacije

Autor

,

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR