GREH NJENE MAME, Milica Jakovljević Mir-Jam

350,00 рсд

GREH NJENE MAME

Autor: Milica Jakovljević Mir-Jam

Izdavač: Prosveta, Beograd, 2009

На залихама

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

 

Posle smrti svoga oca, bogatog bankara i majke domaćice, Neda je ostala potpuno sama. Bila je primorana da napusti roditeljsku kuću gde je bila ušuškana ljubavlju i bogatstvom svojih roditelja i suoči se sa stvarnim svetom u kome su vladala pravila muškaraca. Posle niza događaja, vešta igra sudbine i zavet njene majke dovešće je pravo u ruke muškarca koji je bio njena sudbina…

Milica Jakovljević

Milica Jakovljević (poznata pod pseudonimom Mir Jam; rođena 22. 4. 1887. u Jagodini, preminula 22. 12. 1952. u Beogradu) je bila srpska književnica. Detinjstvo i mladost provela je u Kragujevcu, a nakon Prvog svetskog rata preselila se u Beograd. Novinarsku karijeru je započela u beogradskim „Novostima“, a nastavila u „Nedeljnim ilustracijama“. Pod pseudonimom Mir Jam objavila je više ljubavnih priča i romana.

Laki, ljubavni sadržaji, kao i jednostavan, često sladunjav i iznad svega slikovit stil, obezbedili su njenim romanima stalnu popularnost. Stvarnu vrednost njenih romana predstavlja detaljno i autentično dočaravanje života i vrednosti građanske klase u međuratnoj Jugoslaviji, koje joj je donelo nadimak Džejn Ostin srpske književnosti.

Milica Jakovljević, sestra Stevana Jakovljevića (autora „Srpske trilogije“) govorila je ruski i francuski jezik i, iako je pisala o ljubavi i braku, nikad se nije udavala.

Autor Jakovljević, Milica, 1887-1952 Autor Jakovljević, Milica, 1887-1952 Naslov Greh njene mame / Milica Jakovljević Mir-JamVrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2009 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Prosveta, 2009 (Lazarevac : Elvod) Fizički opis 398 str. ; 20 cm Napomene Mir-Jam je pseudonim Milice Jakovljević Tiraž 1.500 ISBN 978-86-07-01897-0 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

Можда ће вам се свидети …