ISPOVEDNIK, Danijel Silva

450,00 рсд

ISPOVEDNIK

Autor: Danijel Silva

Izdavač: Laguna, 2007, Beograd

На залихама

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Autor koga The Washington Post svrstava „među najbolje mlade američke pisce špijunskih romana“ napisao je zapanjujući triler o jednoj davnoj i jednoj ovovremenoj izdaji.

Minhen: Pisac Bendžamin Stern u svom stanu zatiče muškarca koji prelistava njegove beleške i pita ga: „Ko ste, do đavola, vi?“ Umesto da mu odgovori, muškarac ga ubija. Dok Stern leži u samrtničkom ropcu, ubica mrmlja nekoliko latinskih reči, uzima piščeve papire i odlazi.

Venecija: Restaurator umetničkih slika Gabrijel Alon pažljivo nanosi malo boje na Belinijevo delo, a zatim ugleda dečaka koji mu donosi parče papira. Zna je da je reč o Sternu. Oni će hteti da on odmah ode. Uzdahnuvši, agent Mosada završava posao i pakuje četkice.

Vatikan: Papa poznat kao Pavle Sedmi – „Papa Slučajni“, kako ga nazivaju njegovi protivnici – šeta po vrtu i razmišlja o onome što zna i neprijateljima koje će steći. Verovao je da razume zašto ga je Bog odabrao za ovaj posao, ali očekuje ga težak i izuzetno opasan put. Ako uspe, Crkvu će iz temelja preinačiti. Ako ne uspe, možda će uništiti i nju – i sebe.

Narednih nedelja će se putevi svih ovih muškaraca ukrstiti na tragu davno zakopanih tajni i nezamislivih dela što će svakog od njih zauvek promeniti. Smutnja će zavladati njihovim životima, smrt ih vrebati, a na sve će pasti senka Ispovednika.

Prepuno raskošnih likova, izuzetno ispripovedano, zamršene radnje koja obiluje iznenađenjima i žestinom, ovo je neobično snažno delo novog majstora žanra.

……………………………………………………………………

Autor – osoba Silva, Danijel Naslov Ispovednik / Danijel Silva ; prevela Žermen Filipović Jedinstveni naslov ǂThe ǂConfessor. scc Vrsta građe roman Jezik srpski Godina 2007 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Laguna, 2007 (Beograd : Margo-art) Fizički opis 351 str. ; 20 cm Drugi autori – osoba Filipović, Žermen ISBN 978-86-7436-694-3 (broš.) Napomene Prevod dela: ǂThe ǂConfessor / Daniel Silva Tiraž 1.500 Napomene uz tekst. Na koricama autorova slika i beleška o njemu.

Ocena stanja 3 zbog posvete. Sve ostalo ocena stanja 5.

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

,