ISTINITA PRIČA O PINOKIOVOM NOSU, Lejf G. V. Pešon

1.368,00 рсд

ISTINITA PRIČA O PINOKIOVOM NOSU

Autor: Lejf G. V. Pešon

Izdavač: Laguna, Beograd, 2017

На залихама

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Poslednji deo trilogije o Bekstromu, junaku po kome je snimljena istoimena TV serija.

Tomas Erikson, poznati branilac nesumnjivo krivih, pronađen je brutalno ubijen u svom domu i policija se našla u neobičnoj situaciji: umesto da ima problema sa pronalaženjem osumnjičenih, lista potencijalnih krivaca je toliko velika da ne znaju s kog kraja da joj priđu i suze izbor onih koji su želeli da vide Eriksona mrtvog.

Da stvar bude gora, na samom vrhu liste osumnjičenih nalazi se i Evert Bekstrom – inspektor koji je zadužen za istragu ovog ubistva. Na njegovu žalost ovaj slučaj visokog prioriteta kvari njegovu rutinu koja se sastoji uglavnom od izbegavanja posla i bilo kakve „papirologije“.

Srećom, Bekstrom ima odličnu mrežu sumnjivih kontakata koji mu pomažu da isporuči krivca. Sve što treba da uradi je to da prekrši svako pravilo koje mu se nađe na putu i zatvori oči pred podmićivanjem. Samo što ovoga puta ni najkorumpiraniji policajac ne bi mogao predvideti u kom pravcu niti koliko daleko će slučaj odvesti Bekstroma.

„Lejf Pešon spada među retke pisce koji s lakoćom zabavljaju čitaoca dok mu istovremeno s mnogo cinizma i pronicljivosti skreću pažnju na neulepšano stanje u savremenom društvu. Odličan roman!“ Skanska Dagbladet


Autor Pešon, Lejf G. V., Naslov Istinita priča o Pinokiovom nosu / Lejf G. V. Pešon ; preveo sa švedskog Nikola Perišić Jedinstveni naslov Den sanna historien om Pinocchios näsa. srpski jezik Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2017 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Laguna, 2017 (Beograd : Službeni glasnik) Ostali autori Perišić, Nikola Fizički opis 571 str. ; 20 cm Zbirka Serijal o Evertu Bekstromu Napomene Prevod dela: Den sanna historien om Pinocchios näsa / Leif GW Persson Tiraž 2.000 O autoru: str. [573]. ISBN 978-86-521-2697-2 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

Можда ће вам се свидети …