JEDENJE BOGOVA, Goran Čučković

190,00 рсд

JEDENJE BOGOVA

Autor: Goran Čučković

Izdavač: Arion, Zemun, 1988

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Svaki kraj stoga je oduvek novi početak, da bi se znalo šta je ono ljudsko i crvoliko a šta božanske i ustaško.

Iza nas ostao je prazan logor kao legenda koja nastoji objasniti neobjašnjivo. Budući da naš jasenovački obred vodi poreklo iz dubine ljudskog bića kao neotuđivog dela božanstva, konačna slika logora ostala je i do danas krajnje neobjašnjiva. Ljudi, jednostavno, nisu u stanju da poveruju u naša dela. Oni se boje da sebi predoče istinu o prirodi života i sveta koju smo tu naučavali čista srca, puni ljubavi i božjeg milosrđa….

Goran Čučković

Goran Čučković (1949, Banja Luka – 1990), prozni pisac, kritičar i izdavač. Detinjstvo i mladost proveo je u Banjaluci (gde je rođen), Sisku, Kninu, Trebinju i Sarajevu gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, grupa za arheologiju, sa temom iz oblasti paleolitske umetnosti. Radove iz književnosti (proza) i likovne (novinske) kritike objavljivao je u raznim listovima i časopisima. Osnivač je T. R. Z. „Arion“, jedne od prvih privatnih izdavačkih kuća u SFR Jugoslaviji. U prozi (pričama, novelama, romanima), stilski izvanredno oblikovanim, Čučković obuhvata razne teme od onih mitskih iz starih grčkih i istočnjačkih legendi do naše savremenosti. U svom, svakako, najboljem delu, noveli „Jedenje bogova“, ovaj autor će na veoma plastičan način opisati monstruozne zločine koje su ustaše izvršile nad Srbima u zloglasnom logoru „Jasenovac“, upražnjavajući, između ostalih zverstava, čak i kanibalizam (ljudožderstvo).

                                              …

Autor Čučković, Goran, 1949-1990 Autor Čučković, Goran, 1949-1990 Naslov Jedenje bogova / Goran Čučković Vrsta/sadržaj tыpe of material kratka proza Jezik srpski Godina 1988 Izdanje [6. izd.] Izdavanje i proizvodnja Zemun : Arion, 1988 (Beograd : Kosmos) Fizički opis 89 str. ; 20 cm Zbirka Protej : biblioteka književnih dela. kolo 1 ; knj. 2 Napomene Tiraž 3.000 ISBN 86-7371-028-6 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)