KĆERKA TOSKANE, Marina Fiorato

390,00 рсд

KĆERKA TOSKANE

Autor: Marina Fiorato

Izdavač: Alnari, Beograd, 2012

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

U Italiji osamnaest veka, rastrzanoj intrigama i sukobima, vrhunac društvene sezone predstavlja kontroverzna konjička trka Palio koja se održava u srcu Toskane.
Dok se stvari zahuktavaju u Sijeni, gradu neuporedive lepote, vedri duh događaja i svečanosti pomračava smrtonosno rivalstvo koje kulminira između gradskih distrikata. Svaki distrikt, simbolično predstavljen različitim životinjama, bira jahača koji će se boriti za pobednički trofej. Dok takmičenje pretvara distrikte u zavađena plemena, a građane u beskompromisne zveri, jedna mlada žena zaljubljuje se u jahača iz protivničkog distrikta – autsajdera koji preti da poremeti klimavu ravnotežu između moćnika koji vladaju zemljom. Da li će njihova ljubav uspeti da nadjača mržnju i borbu za prevlast ili će ih primorati da se suoče sa užasnim posledicama izdaje sopstvenog tabora?

marinafiorato
Marina Fiorato

 

MARINA FIORATO poreklom je iz Venecije. Diplomirala je na Oksfordu i Univerzitetu u Veneciji, gde se specijalizovala na proučavanju Šekspirovih drama kao istorijskih izvora. Živi u svernom Londonu sa mužem, sinom i kćerkom.

Autor Fiorato, Marina, 1972- Naslov Kćerka Toskane / Marina Fiorato ; prevela Matilda Maloku Jedinstveni naslov The Daughter of Siena. scc Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2012 Izdanje 1. izd. Izdavanje i proizvodnja Beograd : Alnari, 2012 (Beograd : Plavo slovo) Ostali autori Maloku, Matilda Fizički opis 317 str. ; 21 cm
Napomene Prevod dela: The Daughter of Siena / Marina Fiorato Tiraž 1.000 O autorki: str. [319]. ISBN 978-86-7710-739-0 (broš.

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR