KUĆNI PIŠTOLJ, Nadin Gordimer

300,00 рсд

KUĆNI PIŠTOLJ
Autor: Nadin Godimer
Izdavač: Narodna knjiga Alfa, 1998

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Kućni pištolj držan kao kućna mačka: deo svakodnevnog života. Kako inače možete da sačuvate svoj kompjuter i televizor, sat i prstenje? Harald, poštovani direktor u osiguranju i njegova žena lekar, Klaudija, suočeni su sa nečim za šta su verovali da nikada ne bi moglo da im se dogodi.

Kakvu vrstu odanosti majka i otac duguju sinu koji je izvršio nezamislivo? Kako je on došao dotle da zanemari svetost ljudskog života? Šta su oni uradili da bi uticali na njegov karakter? Gde su ga izneverili? Dankan je svoju krivicu priznao, ali je nije objansio. Sve se u njihovom svetu promenilo.

Roditelji i Dankan su u rukama vatrenog Višeg Pravozastupnika Hamiltona Motsamaija, crnog advokata koji se vratio iz izgnanstva i koji je sada, u zemlji oslobođenoj diskriminacije, vrlo poznat član pravne profesije. To je takođe i zemlja u kojoj je smrtna kazna po znakom pitanja pod novim ustavom, ali je još uvek u zakonu.

Kućni pištolj je strasna priča o tom poslednjem testu ljudskih odnosa koji nazivamo ljubav između ljubavnika svih vrsta i roditelja i njihovog potomka. Ona se kreće nemirnim korakom živeći sebe u uslovima od intimnih do opštih; ako je to parabola postojećeg nasilja, onda je takođe i afirmacija želje za ljudskim pomirenjem koje počinje tamo gde mora, između pojedinaca muškaraca i žena.

Nadin Gordimer je bila južnoafrička književnica, politički aktivista i dobitnik Nobelove nagrade za književnost 1991. U svojim delima bavila se pitanjima morala i rasizma, posebno u kontekstu aparthejda u Južnoj Africi. Vikipedija
Rođena: 20. novembar 1923., Springs, Južnoafrička Republika
Umro/la: 13. jul 2014., Johanezburg, Južnoafrička Republika
Deca: Oriane Gavronsky, Hugo Cassirer
Filmovi: The House Gun, Regarding Susan Sontag

Autor Gordimer, Nadin Autor Gordimer, Nadin Naslov Kućni pištolj / Nadin Gordimer ; [prevela s engleskog Vesna Petrović] Jedinstveni naslov The house gun. scc Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 1998 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Narodna knjiga-Alfa, 1998 (Beograd : Kosmos) Ostali autori Petrović, VesnaFizički opis 299 str. ; 20 cm Zbirka Biblioteka Megahit ; knj. br. 166 Napomene Prevod dela: The house gun / Nadine Gordimer.ISBN (Broš.)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR