LEPI I PROKLETI, Frensis Skot Ficdžerald

200,00 рсд

LEPI I PROKLETI
Autor: Frensis Skot Ficdžerald
Izdavač: Politika, Narodna knjiga, Beograd, 2005

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

„Kako se zima približavala, kao da je neko ludilo hvatalo Antonija. Ujutro se budio tako nervozan da je Glorija mogla da oseti kako drhće u krevetu pre nego to bi smogao dovoljno snage da se otetura u trpezariju po piće.“ Roman o mladim i bolesnim dušama…

Frensis Skot Ficdžerald
Frensis Skot Ficdžerald

Frensis Skot Ficdžerald (1896–1940) bio je američki pisac romana i kratkih priča čiji bi se književni rad mogao smatrati paradigmom doba džeza, termina koji je sam stvorio. On je jedan od velikana američke književnosti dvadesetog veka, pripadnik briljantne, takozvane „izgubljene generacije“ zajedno sa Foknerom, Hemingvejem, Dos Pasosom i Tomasom Vulfom. Dvadesetih godina devetnaestog veka živeo je u Parizu. To je bio period proveden u boemskoj i književnoj atmosferi s naglašenom kosmopolitskom vizurom.  Napisao je pet romana (poslednji je objavljen posthumno) i brojne kratke priče. Po romanima Veliki Getsbi i Blaga je noć snimljeni su filmovi.

 

Autor Ficdžerald, Frensis Skot Autor Ficdžerald, Frensis Skot Naslov Lepi i prokleti / F. Skot Ficdžerald ; [prevod Dušanka Jovanović] Jedinstveni naslov The Beautiful and Damned. scc Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2005 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Politika : Narodna knjiga, 2005 (Beograd : Alfa) Ostali autori Jovanović, Dušanka Fizički opis 404 str. ; 17 cm Zbirka Biblioteka Bestseler ; knj. br. 55 Napomene Prevod dela: The Beautiful and Damned / F. Scott Fitzgerald Tiraž 10.000 Beleška o piscu i delu: str. 403-404.ISBN ISBN 86-331-1913-7 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

,

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR