LINDA, Lejf G. V. Pešon

1.224,00 рсд

LINDA

Autor: Lejf G. V. Pešon

Izdavač: Laguna, Beograd, 2015

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Dobitnik nagrade Petrona za najbolji skandinavski kriminalistički roman u 2014. godini

Prvi roman u serijalu o Bekstromu, detektivu na osnovu čijeg lika je snimljena istoimena televizijska hit serija.

Usred neuobičajeno toplog leta u Švedskoj, mlada policijska pripravnica pronađena je ubijena. Inspektor Evert Bekstrom je protiv svoje volje poslat iz Stokholma da vodi istragu. Egoističan, tašt i pun predrasuda prema svemu i svačemu, Bekstrom je čovek bez osećaja za dužnost i odgovornost, koji sve druge ljude smatra potpunim imbecilima, a u stanju je da gaji topla osećanja samo prema svojoj zlatnoj ribici i najbližoj flaši pića. Ako žele da razreše ovaj slučaj, izmučeni članovi njegovog tima prinuđeni su da ga zaobilaze u radu i prate oskudne tragove koji su preostali pošto je Bekstrem svojom tvrdoglavošću doveo do toga da se glavni trag ohladi.

Pun crnog humora i uzbudljive privlačnosti, a pritom krajnje realističan, Linda je roman koji će upoznati čitaoca sa modernim remek-delom karakterizacije, Evertom Bekstromom, čovekom koga je njegov tvorac opisao kao ’niskog, debelog i primitivnog’. On je bez sumnje nezaobilazan u opisu savremenog policijskog rada.


Autor Persson, Leif G W, Naslov Linda / Lejf G. V. Pešon ; preveo sa švedskog Nikola Perišić Jedinstveni naslov Linda – som i Lindamordet. srpski jezik Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2015 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Laguna, 2015 (Beograd : Službeni glasnik)
Ostali autori Perišić, Nikola Fizički opis 605 str. ; 20 cm Napomene Prevod dela: Linda – som i Lindamordet / Leif GW Persson Tiraž 2.000
O autoru: str. [607] Nagrada Dobitnik nagrade Petrona za najbolji skandinavski kriminalistički roman u 2014. godini. ISBN 978-86-521-1913-4 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)