LORD EDŽVER UMIRE, Agata Kristi

200,00 рсд

LORD EDŽVER UMIRE
Autor: Agata Kristi
Izdavač: Politika, Narodna knjiga, Beograd, 2005

Na zalihama

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Moram da se oslobodim svog muža! Poaro je zaprepašćen. Ali kasnije, kad je upoznao lorda Edžvera, on se setio straha s kojim je Džejn to izgovorila. Edžver se veselo oprostio sa njim, ali dok je Poaro zatvarao vrata biblioteke, bacio je pogled unatrag i skoro glasno viknuo.

agatha-christie2

Agatha Christie, poznata u svetu kao pisac kriminalistickih romana, objavila je preko 80 romana i zbirki kratkih prica. Prevodjena vise od Sekspira, njena dela su prodata u preko milijardu primeraka samo na engleskom jeziku i u jos toliko primeraka na preko 100 jezika na koje su prevedena, tako da sa pravom nosi titulu „Kraljice zlocina“. Jedino su Sekspirova dela i Biblija bili vise prodavani, ali Sekspira je prevazisla po broju jezika na koje je prevedena, tako da se ona brojem svojih dela svakako svrstava u sam vrh svetske knjizevnosti kao najproduktivniji pisac svih vremena. Za 56 godina njene spisateljske aktivnosti napisala je i objavila 66 kriminalistickih romana, vise od 150 kratkih prica koje su objavljene u preko 20 zbirki, na desetine kracih i duzih pozorisnih komada, od kojih je najpoznatija svakako „Mišolovka“ koja je samo u Londonu u Ambassadors Theatre, igrana bez prekida vise od 30 godina i bila izvodjena bezmalo 9.000 puta, a do sada u svetu imala vise od 20.000 izvodjenja i traje vise od 50 godina. Nekoliko desetina filmova i TV serija je snimljeno po motivima njenih romana.

                                                             …

Autor Kristi, Agata Naslov Lord Edžver umire / Agata Kristi ; [prevela Tea Jovanović] Jedinstveni naslov Lord Edgware Dies. srpski jezik Vrsta/sadržaj tыpe of material roman
Jezik srpski Godina 2005 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Politika : Narodna knjiga, 2005 (Beograd : Narodna knjiga) Ostali autori Jovanović, Tea Fizički opis 254 str. ; 17 cm Zbirka Biblioteka Bestseler ; knj. br. 94 Napomene Prevod dela: Lord Edgware Dies / Agatha Christie Beleška o piscu: str. 253-254. ISBN 86-331-2325-8 (NK; broš.)

Dodatne informacije

Autor

,

Godina

Izdavač

,

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR