MIR POPUT REKE, Lif Enger

288,00 рсд

MIR POPUT REKE

Autor: Lif Enger

Izdavač: Laguna, Beograd, 2003

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Šta se zbiva kada se obični životi rasprsnu usled neobičnih okolnosti?
Porodica Lend vodi idiličan život sve dok najstariji sin Dejv ne bude uhapšen zbog dvostrukog ubistva. Ali kada Dejv pobegne iz zatvora izgubivši se u divljini Dakote, njegov otac mora da okupi svoju preostalu decu i da se upusti u poteru za beguncem. Njihovo putešestvije dovešće ih do mesta sa kojeg više neće biti povratka: mesta koje će ih staviti na iskušenje gotovo jače od njihove izdržljivost i napeti niti koje ih vezuju do tačke pucanja…

„Bolno lepo… vrvi emocionalnom mudrošću.“
Nikolas Evans

„Opčinjena sam. Odavno nisam pročitala ovako dobru knjigu.“
Kejt Atkinson

„Ako je ikada postojalo vreme za roman o veri i iskupljenju, onda je ono upravo sada.“
New York Post

„Ovo je knjiga koja nas podseća zašto uopšte čitamo romane: da se sjedinimo sa živim, majstorski oslikanim svetom, da se izgubimo u priči i lepoti jezika, da uživamo u onome što ne želimo da se završi, a znamo da mora.“
San Francisco Chronicle

lif-engerz
Lif Enger

Lif Enger rođen je 1961. u ruralnom delu Minesote, kao sin lokalne učiteljice i dirigenta školskog orkestra. Roditelji, i porodica uopšte, igraju značajnu ulogu u autorovom životu – Enger je često isticao kako njima duguje zahvalnost za sve: ocu, jer je ga je naučio da veruje u naporan život, i majci koja mu je usadila ljubav ka Robertu Luisu Stivensonu, Engerovom omiljenom pripovedaču; braća Li i Lin, kao i sestra Lizabet, uvek su predstavljali oslonac za Engera, što on nikad nije propuštao da naglasi.
Tokom šesnaest godina, Enger je radio kao reporter i producent na radiju, da bi se posle ogromnog uspeha romana Mir poput reke i prodatih autorskih prava za snimanje filma po romanu, povukao na farmu u blizini Ejtkena u Minesoti, gde danas živi sa suprugom i dva sina.

                               …

Autor Enger, Lif Naslov Mir poput reke / Lif Enger ; prevela Dijana Radinović Jedinstveni naslov Peace Like a River. scc Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2003 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Laguna, 2003 (Beograd : Margo-art) Ostali autori Radinović, Dijana Fizički opis 354 str. ; 20 cm Napomene Prevod dela: Peace Like a River / Leif Enger Tiraž 1.000. ISBN 86-7436-126-9 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR

Можда ће вам се свидети …