MISTERIJA PLAVOG VOZA, Agata Kristi

288,00 рсд

MISTERIJA PLAVOG VOZA

Autor: Agata Kristi

Izdavač: Mladinska knjiga, Beograd, 2012

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Otkako je sveta i veka, drago kamenje je delovalo na čoveka kao kakva kobna vradžbina. Ubistva i nasilje uvek su bili u senci njihovog bleštavog sjaja. Ništa drugačije nije ni s čuvenim rubinom Srce vatre. Ubrzo pošto dođe u ruke prelepe Amerikanke, Rut Ketering, prokletstvo dragulja stupa u dejstvo. Čije su je ruke stezale oko vrata dok nije izgubila dah? Da li je dragulj bio motiv ubistva ili samo paravan za stravičan zlocin? Koju je igru igrala lepa strankinja? To su neka od pitanja koja čekaju odgovor, dok priča teče dalje otkrivajući nam i kako ova čudna i dramatična dešavanja utiču na život povučene devojke iz Engleske koja je bila ubeđena ’da joj se nikad ništa uzbudljivo neće desiti’. Upravo te reči izgovoriće pri slučajnom susretu s onižim muškarcem jajaste glave i brkova povijenih nagore neposredno nakon ukrcavanja u Plavi voz. Ali čak ni Herkul Poaro, jer to je bio on, nije mogao da pretpostavi koliko brzo će biti pozvan da razreši zamršen zločin nakon što narednog jutra Plavi voz pristigne u Nicu i pošto se otkrije da je počinjeno ubistvo.

Agata Kristi

Agata Kristi, poznata u svetu kao pisac kriminalistickih romana, objavila je preko 80 romana i zbirki kratkih prica. Prevodjena vise od Sekspira, njena dela su prodata u preko milijardu primeraka samo na engleskom jeziku i u jos toliko primeraka na preko 100 jezika na koje su prevedena, tako da sa pravom nosi titulu „Kraljice zlocina“. Jedino su Sekspirova dela i Biblija bili vise prodavani, ali Sekspira je prevazisla po broju jezika na koje je prevedena, tako da se ona brojem svojih dela svakako svrstava u sam vrh svetske knjizevnosti kao najproduktivniji pisac svih vremena. Za 56 godina njene spisateljske aktivnosti napisala je i objavila 66 kriminalistickih romana, vise od 150 kratkih prica koje su objavljene u preko 20 zbirki, na desetine kracih i duzih pozorisnih komada, od kojih je najpoznatija svakako „Mišolovka“ koja je samo u Londonu u Ambassadors Theatre, igrana bez prekida vise od 30 godina i bila izvodjena bezmalo 9.000 puta, a do sada u svetu imala vise od 20.000 izvodjenja i traje vise od  50 godina. Nekoliko desetina filmova i TV serija je snimljeno po motivima njenih romana.

                                           …

Autor Kristi, Agata, 1890-1976 Naslov Misterija Plavog voza / Agata Kristi ; s engleskog prevela Olivera Nićiforović-Babac Jedinstveni naslov The Mystery of the Blue Train. scc Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2012 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Mladinska knjiga, 2012 (Slovenija : Grafika Soča) Ostali autori Nićiforović-Babac, Olivera Fizički opis 268 str. ; 20 cm Zbirka Zabavna biblioteka ; knj. br. 78 Napomene Prevod dela: The Mystery of the Blue Train / Agatha Christie Tiraž 2.000 Beleška o autoru: str. 263-265. ISBN 978-86-7928-351-1 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

ŠFR

Stanje (ocena od 1 do 5)

Можда ће вам се свидети …