NESREĆA NEVINIH, Agata Kristi

300,00 рсд

NESREĆA NEVINIH
Autor: Agata Kristi
Izdavač: Liber Novus, Beograd, 2015

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Vrativši se u Englesku nakon dvogodišnje polarne ekspedicije, doktor Kalgari nehotice uviđa onespokojavajuću istinu. Dve godine ranije je u saobraćajnoj nesreći zadobio udarac od koga gubi sećanje na mladića koga je primio u automobil. Videvši u starim novinama sliku osuđenog za ubistvo pomajke, gospođe Rejčel Argajl,  imućne poslovne žene i dobrotvorke, Kalgari prepoznaje čoveka koga je povezao u vreme kada je izvršeno ubistvo, što predstavlja krunski dokaz nevinosti okrivljenog. Nesrećna okolnost da osuđeni, Džeko Argajl, umire u zatvoru, postavlja pred savest doktora Kalgarija težak zadatak – da porodicu Argajl obavesti o Džekovoj nevinosti. Oslobađajuća istina koju Kalgari donosi članovima porodice Argajl naprasno unosi dodatni nemir u njihove živote. Problematični Džeko, uvek spreman na nepočinstva najgore vrste, činio se idealnim počiniocem ubistva gospođe Argajl. Sve do sada, kada se pomalja strašna istina – da je zločinac i dalje među nama i da  dolazak doktora Kalgarija iznova pokreće događaje u kojima ni najmanje nije bitna nesreća krivih – već nevinih. Između obnovljene istrage načelnika Hjuiša i vlastite Kalgarijeve potrage, ubica će se razotkriti, ali ne pre nego što zapreti još jednom.

agatha-christie2

Agatha Christie, poznata u svetu kao pisac kriminalistickih romana, objavila je preko 80 romana i zbirki kratkih prica. Prevodjena vise od Sekspira, njena dela su prodata u preko milijardu primeraka samo na engleskom jeziku i u jos toliko primeraka na preko 100 jezika na koje su prevedena, tako da sa pravom nosi titulu „Kraljice zlocina“. Jedino su Sekspirova dela i Biblija bili vise prodavani, ali Sekspira je prevazisla po broju jezika na koje je prevedena, tako da se ona brojem svojih dela svakako svrstava u sam vrh svetske knjizevnosti kao najproduktivniji pisac svih vremena. Za 56 godina njene spisateljske aktivnosti napisala je i objavila 66 kriminalistickih romana, vise od 150 kratkih prica koje su objavljene u preko 20 zbirki, na desetine kracih i duzih pozorisnih komada, od kojih je najpoznatija svakako „Mišolovka“ koja je samo u Londonu u Ambassadors Theatre, igrana bez prekida vise od 30 godina i bila izvodjena bezmalo 9.000 puta, a do sada u svetu imala vise od 20.000 izvodjenja i traje vise od 50 godina. Nekoliko desetina filmova i TV serija je snimljeno po motivima njenih romana.

                                                          …

Autor Kristi, Agata, 1890-1976 Naslov Nesreća nevinih / Agata Kristi ; s engleskog prevela Jelena Katić Živanović Jedinstveni naslov Ordeal by innocence. srpski jezik Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2015 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Liber novus, 2015 (Italy : Elcograf) Ostali autori Katić-Živanović, Jelena
Fizički opis 287 str. ; 18 cm Napomene Prevod dela: Ordeal by innocence / Agatha Christie Tiraž 32.000. ISBN 978-86-517-0261-0 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

,

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR