NULTA TAČKA, Agata Kristi

200,00 рсд

NULTA TAČKA
Autor: Agata Kristi
Izdavač: Politika, Narodna knjiga, Beograd, 2004

Na zalihama

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Koja je veza između neuspelog pokušaja samoubistva, učenice koja je nepravedno optužena za krađu i ljubavnog života jednog poznatog tenisera? Za površnog posmatrača, ta veza naizgled ne postoji. Ali, kada se društvo okupi u Gals Pointu, u primorskoj kući jedne ostarele udovice, prethodni događaji dostižu dramatični vrhunac.

agatha-christie2

Agatha Christie, poznata u svetu kao pisac kriminalistickih romana, objavila je preko 80 romana i zbirki kratkih prica. Prevodjena vise od Sekspira, njena dela su prodata u preko milijardu primeraka samo na engleskom jeziku i u jos toliko primeraka na preko 100 jezika na koje su prevedena, tako da sa pravom nosi titulu „Kraljice zlocina“. Jedino su Sekspirova dela i Biblija bili vise prodavani, ali Sekspira je prevazisla po broju jezika na koje je prevedena, tako da se ona brojem svojih dela svakako svrstava u sam vrh svetske knjizevnosti kao najproduktivniji pisac svih vremena. Za 56 godina njene spisateljske aktivnosti napisala je i objavila 66 kriminalistickih romana, vise od 150 kratkih prica koje su objavljene u preko 20 zbirki, na desetine kracih i duzih pozorisnih komada, od kojih je najpoznatija svakako „Mišolovka“ koja je samo u Londonu u Ambassadors Theatre, igrana bez prekida vise od 30 godina i bila izvodjena bezmalo 9.000 puta, a do sada u svetu imala vise od 20.000 izvodjenja i traje vise od 50 godina. Nekoliko desetina filmova i TV serija je snimljeno po motivima njenih romana.

                                                     …

Autor Kristi, Agata Naslov Nulta tačka / Agata Kristi ; [prevela Tamara Đorđević] Jedinstveni naslov Towards Zero. srpski jezik Vrsta/sadržaj tыpe of material roman
Jezik srpski Godina 2004 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Politika : Narodna knjiga, 2004 (Beograd : Narodna knjiga) Ostali autori Đorđević, Tamara Fizički opis 246 str. ; 17 cm Zbirka Biblioteka Bestseler ; knj. br. 20 Napomene Prevod dela: Towards Zero / Agatha Christie Tiraž 50.000 Beleška o piscu: str. 245-246. ISBN 86-331-1613-8 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

,

Godina

Izdavač

,

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR