ODJECI, Danijela Stil

180,00 рсд

ODJECI

Autor: Danijela Stil

Izdavač: Evro Giunti, Beograd, 2013

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Za Vitgenštajnove je ratno leto 1915. godine bilo istovremeno i vreme uspeha, ali i nesigurnosti. Za njihovu stariju kćer Beatu ono je, pak, bilo vreme buđenja. Kraj svetlucave površine Ženevskog jezera, ta ćutljiva jevrejska lepotica upoznala je jednog mladog francuskog oficira i zaljubila se. Iako je znala da se njeni roditelji nikada neće složiti s tim da se uda za katolika, Beata je ipak odlučila da sledi svoje srce. Ali dok su njih dvoje gradili svoj zajednički život, njena prošlost je nikako nije napuštala, i kada je Evropa ponovo bila zahvaćena ratnim plamenom, morala je užasnuta da gleda kako Hitler preti njenoj porodici – čak i ćerki Amadei koja se zaredila u karmelićanskom manastiru.

danijela-stil
Danijela Stil

Danijela Stil rođena je 14. avgusta 1947. godine u Njujorku. Studirala je na Njujorškom univerzitetu i u Evropi. Sa devetnaest godina je završila svoj prvi roman, koji je ostao neobjavljen sve do 1973. godine. Tada počinje neprestani uspon popularnosti i tempa pisanja, koji je ponekad dostizao i četiri romana godišnje. Nedavno je objavila 71. knjigu, ne odustajući od kucanja na svojoj pisaćoj mašini iz 1946. godine. Od ranih osamdesetih ne silazi sa liste bestselera Njujork tajmsa, a 1989. je dospela u Ginisovu knjigu rekorda jer su njene knjige bile na listi neprekidno čak 381 nedelju. Odmalena je pokazivala afinitet prema poeziji. Često bi posle čitanja njenih domaćih zadataka ceo razred znao da zaplače. Danas su romani Danijele Stil predstavnici najboljeg oblika ljubavnog romana. Do sada je prodala više od 537 miliona primeraka romana koji su prevedeni na 28 jezika. Osim ljubavnih romana, pisala je književnost i poeziju za decu.

                        …

Autor Stil, Danijela, 1947- Naslov Odjeci / Danijela Stil ; s engleskog preveo Zoran Vujnović Jedinstveni naslov Echoes. srpski jezik Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2013 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Evro-Giunti : Liber novus, 2013 (Italy : Arti Grafiche – Beprinters) Ostali autori Vujnović, Zoran Fizički opis 334 str. ; 18 cm Napomene Prevod dela: Echoes / Danielle Steel Tiraž 60.000. ISBN 978-86-517-0153-8 (LN; broš.)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR

Можда ће вам се свидети …