OPERACIJA BAGDAD, Agata Kristi

300,00 рсд

OPERACIJA BAGDAD
Autor: Agata Kristi
Izdavač: Liber Novus, Beograd, 2015

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Živopisni, bučni i orijentalno zavodljivi Bagdad izabran je za mesto susreta predstavnika dve najveće, hladnim ratom nepovratno suprostavljene supersile. Dok napetost u išćekivanju nepobitnih dokaza o postojanju tajnih postrojenja za proizvodnju najsmrtonosnijeg oružja raste, agenti monstruozne organizacije, raspoređeni širom sveta, sprovode u delo plan za pokoravanje čovečanstva. Ne prezajući ni od čega, sve napore ulažu kako bi sprečili jedinog čoveka koji može da posvedoči o postojanju fantastičnog oružja, britanskog agenta Karmajkla, da pristigne na konferenciju i predstavi dokaze okupljenim delegatima. Kada joj ranjeni Karamajkl izdahne u naručju u njenoj hotelskoj sobi, Viktorija Džouns, romantična devojka sklona avanturama, naći će se u pustolovini većoj čak i od onih o kojima je čežnjivo sanjarila. Udruživši se sa malobrojnima koji uviđaju neumitnu opasnost, Viktorija mora da prati jedini trag za odgonetanje velike tajne, skriven u Karmajklovom umirućim rečima_ Lucifer..Basra…Lefarž.

agatha-christie2

Agatha Christie, poznata u svetu kao pisac kriminalistickih romana, objavila je preko 80 romana i zbirki kratkih prica. Prevodjena vise od Sekspira, njena dela su prodata u preko milijardu primeraka samo na engleskom jeziku i u jos toliko primeraka na preko 100 jezika na koje su prevedena, tako da sa pravom nosi titulu „Kraljice zlocina“. Jedino su Sekspirova dela i Biblija bili vise prodavani, ali Sekspira je prevazisla po broju jezika na koje je prevedena, tako da se ona brojem svojih dela svakako svrstava u sam vrh svetske knjizevnosti kao najproduktivniji pisac svih vremena. Za 56 godina njene spisateljske aktivnosti napisala je i objavila 66 kriminalistickih romana, vise od 150 kratkih prica koje su objavljene u preko 20 zbirki, na desetine kracih i duzih pozorisnih komada, od kojih je najpoznatija svakako „Mišolovka“ koja je samo u Londonu u Ambassadors Theatre, igrana bez prekida vise od 30 godina i bila izvodjena bezmalo 9.000 puta, a do sada u svetu imala vise od 20.000 izvodjenja i traje vise od 50 godina. Nekoliko desetina filmova i TV serija je snimljeno po motivima njenih romana.

                                                   …

Autor Kristi, Agata, 1890-1976 Naslov Operacija Bagdad / Agata Kristi ; s engleskog preveo Aleksandar Milajić Jedinstveni naslov They came to Baghdad. srpski jezik
Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2015 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Liber novus, 2015 (Italy : Elcograf) Ostali autori Milajić, Aleksandar
Fizički opis 271 str. ; 18 cm Napomene Prevod dela: They came to Baghdad / Agatha Christie Tiraž 31.000. ISBN 978-86-517-0262-7 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

,

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR