OSMICA, Ketrin Nevil

720,00 рсд

OSMICA
Autor: Ketrin Nevil
Izdavač: Solaris, Novi Sad, 2005

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

 

Ketrin Nevil

Osnovu višeslojne priče čini potraga za šahovskom garniturom iz Monglana, gde onaj koji uspe da spoji tablu sa figurama, obeležene simbolima sa magičnim znamenjima, dospeva do neslućene moći. Priča počinje sa pojavom garniture, tad u posedu Karla Velikog, i vodi nas kroz vekove do današnjih dana. Gro radnje smešten je u vreme Francuske revolucije. Pred nama figuriraju i bore se u potrazi za garniturom: Robespjer, Mara, Napoleon, Katarina Velika.., razne špijunske službe i moćnici, a svako poglavlje ovog uzbudljivog trilera prati jedan stadijum šahovske partije.

Osmica je redak primer trilera koji je izašao iz okvira žanra i ušao u vode umetničke književnosti, a svako novo čitanje otkriva nam druge skrivene slojeve priča i pruža neslućeno zadovoljstvo.

Jedna od najuspešnijih poslovnih žena u američkom bankarstvu i biznisu uopšte, ali i izuzetan pisac, Ketrin Nevil je pisac bestselera Osmica, Magični krug i Proračunati rizik. Osmica je prevedena na više od trideset jezika, a po anketi sprovedenoj u španskom dnevniku El pais, proglašena je za jednu od deset najboljih knjiga svih vremena.

                                                  …

Autor Nevil, Ketrin, 1945-Autor Nevil, Ketrin, 1945-Naslov Osmica / Ketrin Nevil ; prevela Mirjana Živković Jedinstveni naslov The eight. scc Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2005 Izdavanje i proizvodnja Novi Sad : Solaris, 2005 (Novi Sad : Budućnost) Ostali autori Živković, MirjanaFizički opis 487 str. ; 20 cmNapomene Prevod dela: The eight / Katherine Neville Tiraž 1.000Na koricama beleška o autorki i delu.ISBN ISBN 86-7560-033-6 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR

Можда ће вам се свидети …