PAUKOVA MREŽA, Agata Kristi

200,00 рсд

PAUKOVA MREŽA
Autor: Agata Kristi
Izdavač: Politika, Narodna knjiga, Beograd, 2004

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Klarisa, žena dipomate koji radi za spoljnu kancelariju, prepušta se sanjarenju kako se jednog jutra pojavljuje u biblioteci i pronalazi mrtvo telo. Njena mašta pretvara se u stvarnost kada otkriva mrtvaca…u svom ateljeu. U očajničkom nastojanju da ga se reši, ona svoje goste pokušava da pretvori u saučesnike zločina.

agatha-christie2

Agatha Christie, poznata u svetu kao pisac kriminalistickih romana, objavila je preko 80 romana i zbirki kratkih prica. Prevodjena vise od Sekspira, njena dela su prodata u preko milijardu primeraka samo na engleskom jeziku i u jos toliko primeraka na preko 100 jezika na koje su prevedena, tako da sa pravom nosi titulu „Kraljice zlocina“. Jedino su Sekspirova dela i Biblija bili vise prodavani, ali Sekspira je prevazisla po broju jezika na koje je prevedena, tako da se ona brojem svojih dela svakako svrstava u sam vrh svetske knjizevnosti kao najproduktivniji pisac svih vremena. Za 56 godina njene spisateljske aktivnosti napisala je i objavila 66 kriminalistickih romana, vise od 150 kratkih prica koje su objavljene u preko 20 zbirki, na desetine kracih i duzih pozorisnih komada, od kojih je najpoznatija svakako „Mišolovka“ koja je samo u Londonu u Ambassadors Theatre, igrana bez prekida vise od 30 godina i bila izvodjena bezmalo 9.000 puta, a do sada u svetu imala vise od 20.000 izvodjenja i traje vise od 50 godina. Nekoliko desetina filmova i TV serija je snimljeno po motivima njenih romana.

                                                              …

Autor Kristi, Agata Naslov Paukova mreža / Agata Kristi ; [prevela Jestrović Snežana] Jedinstveni naslov The Spider Web. scc Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2004 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Politika : Narodna knjiga, 2004 (Beograd : Narodna knjiga) Ostali autori Jestrović, Snežana Fizički opis 220 str. ; 17 cm
Zbirka Biblioteka Bestseler ; knj. br. 34 Napomene Prevod dela: The Spider Web / Agatha Christie Tiraž 10.000 Beleška o piscu: str. 219-220. ISBN 86-331-1758-4 (NK; broš.)

Dodatne informacije

Autor

,

Godina

Izdavač

,

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR