RUPA, Agata Kristi

150,00 рсд

RUPA

Autor: Agata Kristi

Izdavač: Politika, Narodna knjiga, Beograd, 2006

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Herkulu Poarou se nije dopalo što mora da pije aperitiv van kuće po ovom vetrovitom jesenjem danu. Još manje mu se dopadala ova nameštena predstava koja uključuje mladića koji teatralno leži na ivici bazena, srednjovečnu ženu sa revolverom i crvenu boju koja kaplje u vodu bazena…

Agata Kristi

Agata Kristi, poznata u svetu kao pisac kriminalistickih romana, objavila je preko 80 romana i zbirki kratkih prica. Prevodjena vise od Sekspira, njena dela su prodata u preko milijardu primeraka samo na engleskom jeziku i u jos toliko primeraka na preko 100 jezika na koje su prevedena, tako da sa pravom nosi titulu „Kraljice zlocina“. Jedino su Sekspirova dela i Biblija bili vise prodavani, ali Sekspira je prevazisla po broju jezika na koje je prevedena, tako da se ona brojem svojih dela svakako svrstava u sam vrh svetske knjizevnosti kao najproduktivniji pisac svih vremena. Za 56 godina njene spisateljske aktivnosti napisala je i objavila 66 kriminalistickih romana, vise od 150 kratkih prica koje su objavljene u preko 20 zbirki, na desetine kracih i duzih pozorisnih komada, od kojih je najpoznatija svakako „Mišolovka“ koja je samo u Londonu u Ambassadors Theatre, igrana bez prekida vise od 30 godina i bila izvodjena bezmalo 9.000 puta, a do sada u svetu imala vise od 20.000 izvodjenja i traje vise od 50 godina. Nekoliko desetina filmova i TV serija je snimljeno po motivima njenih romana.

                                            …

Autor Kristi, Agata Autor Kristi, AgataNaslov Rupa / Agata Kristi ; [preveo Lazar Macura] Jedinstveni naslov The Hollow. sccVrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2006 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Politika : Narodna knjiga, 2006 (Beograd : Narodna knjiga) Ostali autori Macura, LazarFizički opis 246 str. ; 17 cmZbirka Biblioteka Bestseler / [Narodna knjiga] ; knj. br. 139 Napomene Prevod dela: The Hollow / Agatha Christie. Beleška o piscu: str. 245-246.ISBN ISBN 86-331-2806-3 (NK; broš.)

Dodatne informacije

Autor

,

Godina

Izdavač

,

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR