ŠAPAT ORIJENTA, Sara Šeridan

200,00 рсд

ŠAPAT ORIJENTA

Autor: Sara Šeridan

Izdavač: Alnari, Beograd, 2010

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Očaravajuća priča o strasti i špijunaži čija se radnja dešava u Kini u vreme opijumskih ratova krajem XIX veka. Glumica Meri Peni gubi društveni ugled nakon što je ostala u drugom stanju sa jednim engleskim plemićem. Njena porodica želi da je pošalje u Indiju kako bi tamo započela nov život, ali Meri u poslednjem trenutku donosi odluku da se ne ukrca na brod. Kako bi prikrio porodični skandal, suprug Merine sestre, Robert Fortjun, primorava svastiku da mu se pridruži na putovanju za Kinu, gde ga očekuje botanička ekspedicija, ali i tajni zadaci jer istovremeno radi kao špijun za Istočnoindijsku kompaniju. Na ovom uzbudljivom putovanju, mlada Engleskinja stiče nova iskustva i ujedno uživa u slobodi koju joj pruža novi identitet. S vremenom, odnos između nje i Roberta postepeno se menja, prerastajući iz mržnje u prijateljstvo i iz prijateljstva u ljubav.

sara-sheridan
Sara Šeridan

SARA ŠERIDAN je autorka čije stvaralaštvo obuhvata širok spektar različitih žanrova kroz koje se provlače uzbudljive avanture i pustolovine, istorijske i misteriozne priče. Rođena je u Edinburgu 1968, a diplomirala englesku književnost na prestižnom Triniti koledžu u Dablinu. Novinar je i bloger poznatih medijskih i novinskih kuća kao što su BBC Radio 4’s, Guardian i London Review of Books. Učesnik je mnogih projekata i član udruženja Historical Writers Association i Crime Writers Association, počasni član odbora Društva autora u Škotskoj. Sara sa ćerkom živi u Edinburgu

Autor Šeridan, Sara, 1968- Naslov Šapat Orijenta / Sara Šeridan ; prevela Ljiljana Petrović Vesković Jedinstveni naslov The Secret Mandarin. scc Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2010 Izdanje 1. izd. Izdavanje i proizvodnja Beograd : Alnari, 2010 (Beograd : Plavo slovo) Ostali autori Petrović Vesković, Ljiljana Fizički opis 367 str. ; 21 cm Napomene Prevod dela: The Secret Mandarin / Sara Sheridan Tiraž 1.000. ISBN 978-86-7710-500-6 (broš.)

Ocena stanja 3 – prednja korica ima trag prelomljenosti

Sve ostalo ocena stanja 5

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR