SNEŽNO DETE, Ejovin Ajvi

1.550,00 рсд

SNEŽNO DETE

Autor: Ejovin Ajvi

Izdavač: Laguna, 2012, Beograd

На залихама

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Očaravajuća priča o usamljenosti, ljubavi i nadi koja će otopiti i najledenija srca.

U divljim predelima Aljaske dvadesetih godina prošlog veka, naseljenici Džek i Mejbel grade sebi tih život pun teškog i jednolikog rada, oboje još duboko žudeći za detetom koje više ne mogu imati. Pa ipak, oni se vole snažno i u jednom lakomislenom trenu, u zajedničkoj igri na prvom snegu, napravili su dete od snega. Idućeg jutra snežnog deteta više nije bilo – ali ostao je trag sićušnih stopa. Nedeljama će oboje na trenutke opažati plavokosu devojčicu, samu u šumi, ali se ni jedno ni drugo neće usuditi to da pomene, u strahu da su davno zakopane nade nadvladale zdrav razum.

A onda će se na njihovom pragu pojaviti devojčica koja sebe naziva Faina. Mala i beloputa, ona izgleda kao da je nastala čarolijom: ide u lov u pratnji crvene lisice, za sobom ostavlja vihore vejavice, nekako uspeva da preživi potpuno sama u surovoj divljini Aljaske. Dok se bore da je razumeju, Džek i Mejbel će zavoleti Fainu kao rođeno dete. No u tom divnom, bezdušnom kraju često nije sve onako kao što izgleda, a ono što će njih dvoje s vremenom saznati o Faini sve će ih preobraziti…

Čaroban i zanosan roman Ejovin Ajvi priča je o dvoje ljudi čija je čežnja za detetom toliko snažna da su ga možda i stvorili svojom maštom. Podjednako blistavo kao snežni predeli u koje je smešteno, Snežno dete sija snagom mašte, vukući čitaoca da zaroni u jedno mesto koje mu je i daleko i prisno, u bajku koja je istovremeno univerzalna i predivno jedinstvena.

……………………………………………..

Autor – osoba Ivey, Eowyn = Ajvi, Ejovin Naslov Snežno dete / Ejovin Ajvi ; prevela Dubravka Srećković Divković Jedinstveni naslov ǂThe ǂSnow Child. srpski jezik Vrsta građe roman Ciljna grupa odrasli, opšte (lepa književnost) Jezik srpski Godina 2012 Izdanje 1. izd. Izdavanje i proizvodnja Beograd : Laguna, 2012 (Beograd : Margo-art) Fizički opis 462 str. ; 20 cm Drugi autori – osoba Srećković Divković, Dubravka, 1970- = Srećković Divković, Dubravka, 1970- ISBN 978-86-521-1130-5 (broš.) Napomene Prevod dela: The Snow Child / Eowyn Ivey Tiraž 2.000 O piscu: str. [463].

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)