SRCE TAKO BELO, Havijer Marijas

153,00 рсд

SRCE TAKO BELO
Autor: Havijer Marijas
Izdavač: Narodna knjiga, Alfa, Beograd, 1997

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Havijer Marijas

Havijer Marijas svojom prozom izaziva takvu vrtoglavicu da ga, po učinku u pogledu pomeranja granica književnosti, uporedjuju sa Gabrijelom Garsijom Markesom, kada je njegov roman Sto godina samoce postavio nove domete zahvatanja stvarnosti. Marijasov roman Srce tako belo objavljen je u Španiji pocetkom 1992. godine. Kao i ostala njegova dela, i ovaj roman ovenčan je najuglednijim priznanjima.

Njegova prozna je snažna i hipnotička i spiralno odmotava sudbine likova ovog čudesnog romana o tajni, o braku, o ubistvu, o podsticanju i nagovaranju, o sumnji i svesti o sopstvenoj sumnjičavosti, o govoru i ćutanju, a naročito o srcima tako belim, da polako ali neumitno počinju da menjaju boju u protoku vremena proteklog vremena tako da na kraju saznaju ono što nikad nisu htela doznati.

                                           …

Autor Marijas, Havijer, Naslov Srce tako belo / Havijer Marijas ; [prevela s španskog Silvija Monros-Stojaković] Jedinstveni naslov Corazón tan blanco. srpski jezik Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 1997 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Narodna knjiga-Alfa, 1997 (Beograd : Art grafik) Ostali autori Monros-Stojaković, Silvija Fizički opis 241 str. ; 21 cm Zbirka Biblioteka Megahit / [Narodna knjiga-Alfa, Beograd] ; knj. br. 134 Napomene Prevod dela: Corazón tan blanco / Javier Marías Beleška o delu na koricama. ISBN (Broš.)

Ocena stanja 4 – posveta

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR

Можда ће вам се свидети …