STRAST I PREDRASUDE, Džulija Keli

198,00 рсд

STRAST I PREDRASUDE

Autor: Džulija Keli

Izdavač: Amoreta, Laguna, Beograd, 2017

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Viktorijansko doba, ugledni doktor i mlada, obrazovana devojka.

Elizabet Poter je nakon smrti oca morala da postane guvernanta. Snove o blistavoj budućnosti otmene mlade dame zamenili su dani koje je provodila odgajajući tuđu decu, ali Elizabet je to prihvatila s ponosom, posvećena svim srcem dobroti gospođica Norton, devojčica koje su joj poverene na staranje.

Međutim, jedna od njenih štićenica često je poboljevala i mladi, perspektivni doktor Edvard Felous silom prilika je svakog dana dolazio kod Nortonovih. Edvard, koji se uveliko spremao da život i karijeru nastavi u Americi i već je kupio kartu za brod, nimalo nije bio ravnodušan prema uzbudljivoj i obrazovanoj guvernanti. Elizabet, s druge strane, nije krila da mu je naklonjena.

Uprkos svim društvenim normama XIX veka, njih dvoje ne mogu da odole privlačnosti koja ih je obuzela od prvog susreta. Doktoru Felousu bi strogo moralizatorsko društvo možda i progledalo kroz prste, ali predavanje osećanjima i požudi mladu guvernantu bi moglo mnogo da košta. Osim ako ne postoji sila jača od krutih načela.


Autor Keli, Džulija Naslov Strast i predrasude / Džulija Keli ; [prevod Dijana Đelošević] Jedinstveni naslov The governess was wicked. srpski jezik Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2017 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Laguna, Amoreta, 2017 (Beograd : Margo-art)
Ostali autori Đelošević, Dijana Fizički opis 199 str. ; 20 cm Zbirka Edicija Balovi i krinoline Napomene Prevod dela: The governess was wicked / Julia Kelly Tiraž 1.500. ISBN 978-86-521-2397-1 (broš.)

Ocena stanja 4 – sanirano malo zacepljenje na prednjoj korici

Sve ostalo ocena stanja 5

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

,

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

Možda će vam se svideti …