TIM, Colleen McCullough

250,00 рсд

TIM

Autor: Colleen McCullough

Izdavač: Znanje, Zagreb, 1985

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

O ljubavi između prelepog ali duševno zaostalog mladića i mnogo starije usedelice. Ljubavni roman o neobičnom paru, ispripovedan s izvanrednim osećajem za meru i ukus.

Colleen McCullough

Colleen McCullough (1.6. 1937. – 29.1. 2015.) Rođena je u gradu Wellington -Australija u državi Novi Južni Wales. Po struci je neurolog, te je radila po bolnicama u Australiji, Velikoj Britaniji, a posle predavala na Yaleu. Od njenog književnog opusa najpoznatiji je roman Ptice umiru pjevajući, koji je godine 1977. postao jedan od najvećih bestselera u svetu, a godine 1983. je adaptiran u mini-seriju, jednu od najgledanijih u istoriji američke televizije. Osim tog romana, veliku popularnost je stekla serijom istorijskih romana Masters of Rome, koji opisuju pad rimske republike. McCullough je posljednje godine života provela na otoku Norfolk zajedno sa suprugom Rickom Robinsonom

                                                 …

Autor McCullough, Colleen Autor McCullough, Colleen Naslov Tim / Colleen McCullough ; s engleskoga preveo Nikola Kršić Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik hrvatski Godina 1985 Izdavanje i proizvodnja Zagreb : Znanje, 1985 Ostali autori Kršić, Nikola Fizički opis 241 str. ; 20 cm Zbirka Hit : biblioteka moderne literature. kolo 25 ; sv. 147 Napomene Prevod dela: Tim.ISBN (Pl. sa omotom)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)