TRAGOM SVETOG GRALA, Nelson de Mil

590,00 рсд

TRAGOM SVETOG GRALA

Autor: Nelson de Mil

Izdavač: Vulkan izdavaštvo, Beograd, 2015

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Uzbudljiva avantura za sva čula vodi čitaoca od prekrasnih vrtova Vatikana i kapija velelepnog Rima sve do samog srca vrelih džungli Etiopije.

Dok građanski rat u Etiopiji ne jenjava, stari katolički sveštenik Đuzepe sedi u zatvorskoj ćeliji. Prošlo je dugih četrdeset godina od kada je poslednji put ugledao svetlost dana. A onda, nakon što je izgubio svaku nadu, bombaški napad Đuzepeu pruža priliku za beg.

Pokušavajući da iskoristi svoju šansu, teško povređeni sveštenik nailazi na dva zapadnjačka novinara, Frenka i Henrija, i njihovog fotografa, prelepu Vivijan. Svestan da ga snaga izdaje, on im na samrti otkriva tajnu zbog koje je toliki niz godina bio zatvoren – tajnu staru dva milenijuma o svetom peharu čudesnih isceliteljskih moći.

Gotovo nestvarno otkriće i novinarska radoznalost podstiču neobični trojac na potragu koja je kroz vekove nebrojeno puta bezuspešno preduzeta. Njihov put biće težak – na njemu ih čekaju surovi ratnici odani samo svom paganskom plemenu, stari hrišćani svete krvi, spremni na sve da zaštite tajnu u svom manastiru i surove ubice koje vrebaju iz svakog prikrajka… Ali čak i ako uspeju da prevaziđu sve prepreke, da li je čovečanstvo spremno za ono što ih čeka na kraju puta?

Blagosloveno je i prokleto u isto vreme. Prokleto ne po sebi, već zbog ljudske pohlepe i prevrtljivosti. Treba da ostane tamo gde jeste. Treba da ostane skriveno sve dok čovečanstvo ne postane manje zlo…

Nelson de Mil

NELSON DE MIL rođen je u Njujorku 1943. godine. U ranom detinjstvu preselio se sa porodicom na Long Ajlend. U srednjoj školi bavio se ragbijem i atletikom. Proveo je tri godine na Univerzitetu Hofstra, a zatim pohađao školu za oficire. Bio je poručnik u američkoj vojsci i doživeo ratno iskustvo kao vođa pešadijskog voda u Vijetnamu, odakle nosi tri odlikovanja.Po povratku u SAD, završava studije političkih nauka i istorije i počinje da se bavi pisanjem detektivskih romana

Autor De MIL, Nelson, 1943-Autor De MIL, Nelson, 1943-Naslov Tragom Svetog grala / Nelson de Mil ; preveo Vladimir D. Nikolić Jedinstveni naslov The Quest. srpski jezikVrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2015 Izdanje 1. izd.Izdavanje i proizvodnja Beograd : Vulkan izdavaštvo, 2015 (Beograd : Vulkan štamparija) Ostali autori Nikolić, Vladimir D.Fizički opis 375 str. ; 21 cm Napomene Prevod dela: The Quest / Nelson De Mille Tiraž 1.000.ISBN ISBN 978-86-10-01297-2 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR