TRKAČI NA DUGE PRUGE, Maja Trifunović

180,00 рсд

TRKAČI NA DUGE PRUGE

Autor: Maja Trifunović

Izdavač: Laguna, Beograd, 2013

На залихама

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Nekada nisam bio ovakav, ali nekada ništa nije bilo ovako. Pristalica sam gledišta da kroz život prođemo nekoliko mutacija, na svakih sedam godina po jednu, i u svakom krugu dobijamo priliku da se, na osnovu pređašnjih iskustava, preoblikujemo u novu, bolju, celovitiju ličnost. Neko tu priliku ne koristi, nego se reciklira iznova i iznova, bude kopija sebe nazapočetog i nedovršenog, s istim nedostacima, predrasudama, rupama u sećanju i znanju. Neko je koristi donekle, pa posustane. Ja sam nameran da zaokružim predviđen ciklus, nađem svoju meru i ne budem od onih kojima, kad ih sretnu na ulici kažu: „Ništa se nisi promenio“. Kako je to moguće, da se misleći čovek ne promeni? Pa da je život igranka, a nije, posle sat vremena bili bismo znojavi i izgužvani, a kamoli posle sedam godina življenja.

maja-trifunovic
Maja Trifunović
Maja Trifunović je rođena i živi u Beogradu. Završila je arapski jezik i književnost na Filološkom fakultetu, radi kao slobodni prevodilac. Prevela je 14 naslova iz oblasti beletristike (jedan s arapskog a ostale s engleskog).

                                 …

Autor Trifunović, Maja, 1963- Naslov Trkači na duge pruge / Maja Trifunović Vrsta/sadržaj tыpe of material kratka proza Jezik srpski Godina 2013 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Laguna, 2013 (Beograd : Margo-art) Fizički opis 245 str. ; 20 cm Napomene O autorki: str. [249]. ISBN 978-86-521-1250-0 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR

Можда ће вам се свидети …