VELIČANSTVENI IZVOR, Ajn Rend

1.990,00 рсд

VELIČANSTVENI IZVOR

Autor: Ajn Rend

Izdavač: Stylos, Novi Sad, 2003

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Ajn Rend

Amerikanka ruskog porekla Ajn Rend rođena je kao Alisa Rosenbaurn u Sankt Peterburgu 1905. godine. Istoriju i folozofiju diplomirala je na Univerzitetu u Lenjingradu 1925. a godinu dana kasnije emigrilala je u Ameriku, sa odlukom da se u Rusiju više ne vrati.

Roman Veličanstveni izvor objavljen je u Americi 1943.godine, a autorka je rad na njemu započela osam godina ranije. U liku glavnog junaka, Hauarda Rorka, Rend je po prvi put predstavila onu vrstu heroja koji je oduvek bio osnovni razlog njenog pisanja – idealnog čoveka, onakvog “kakav bi morao i mogao biti”. Čvrsta vera u individuu i njene sposobnosti, naglašena je kroz sva književna dela ove autorke, ali i publikacije ekonomskog, sociološkog i folozofskog karaktera. Smatra se jednim od utemeljivača objektivizma kao filozofskog pravca 20-veka. Njena vizija čoveka ima znatni uticaj i na današnja kulturna zbivanja u Americi. O tome svedoči i više od 40 miliona, do danas prodatih primeraka knjige.

                                                       …

Autor Rand, Ajn Autor Rand, Ajn Naslov Veličanstveni izvor / Ajn Rend ; s engleskog prevela Nada Paliković Jedinstveni naslov The fountainhead. scc Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2003 Izdanje 1. izd. Izdavanje i proizvodnja Novi Sad : Stylos, 2003 (Novi Sad : Stylos-print) Ostali autori Paliković, Nada Fizički opis 742 str. ; 24 cm Napomene Prevod dela: The fountainhead / Ayn Rand Tiraž 1.000 O autoru: str. 741-742 ISBN 86-7473-142-2 (karton)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)