VELIKO STOPALO, Edgar Valas

200,00 рсд

VELIKO STOPALO
Autor: Edgar Valas
Izdvač: Politika, Narodna knjiga, Beograd, 2006

На залихама

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Tap, tap, tap! Nije nikoga videla, ali daleko, kod drveća, ugledala je slabu svetlost i pretpostavila je da stražar puši cigaretu. Ko je kucao na prozor? Pre nego što se snašla, omča joj se stegla oko vrata Podigla je ruku i očajnički zgrabila konopac koji ju je davio. Vukao ju je i podizao u vazduhu. Čvrsto se uhvatila za veliku saksiju sa cvećem na prozoru i trazjući se odbacila je. Pala je s treskom. Tada se iz vrta pojavi beličast snop svetlosti i obasja je, a u istom renutku svilenkasti konopac popusti tako da Elfa posrnu nazad u sobu i polumrtva se sruši pored kreveta, s konopcem oko vrata.

Viši inspektor Minter – s nadimkom Super – šef je jedne od najmirnijih londonskih policijskih stanica. Najteži zločini na njegovom području su skitnja, krivolov i spaljivanje đubreta – sve do okrutnog ubistva u zaključanoj sobi jezivog letnjikovca na pustoj obali. Iznenada, idiličan pejzaž postaje poprište niza neobjašnjivih događaja. Simpatični Super, naizgled spremniji na šalu nego na donošenja zaključaka, i njegov suparnik, uporni detektiv – amater Gordon Kardju, u trci za ubicom uranjaju u kovitlac mračnih tajni…

Richard Horatio Edgar Wallace (1. april 1875. London – 10. februar 1932. Hollywood)

Autor Volas, Edgar Autor Volas, Edgar Naslov Veliko stopalo / Edgar Valas ; [prevela Ivana Lazić] Jedinstveni naslov Big Foot. scc Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2006 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Politika : Narodna knjiga, 2006 (Beograd : Alfa) Ostali autori Lazić, Ivana Fizički opis 204 str. ; 21 cm Zbirka Biblioteka Kriminalistički biseri ; knj. br. 4Napomene Prevod dela: Big Foot / Edgar Wallace Beleška o piscu: str. 201.ISBN ISBN 86-331-2616-8 (NK; karton)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

,

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR