ČAROBNJAKOV SESTRIĆ, Klajv Stejpls Luis

150,00 рсд

ČAROBNJAKOV SESTRIĆ

Autor: Klajv Stejpls Luis

Izdavač: Laguna, Beograd, 2005

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Категорија: Ознаке: ,

Opis

U svetu Narnije postoji hiljadu priča. Prva je upravo pred vama. K. S. Luis je u Letopisima Narnije stvorio čaroban svet prepun čuda. Više od 85 miliona čitalaca širom sveta za sva vremena ostalo je opčinjeno jednim od najpopularnijih ikad napisanih serijala.

Polina ruka poseže da dodirne prsten. I smesta, bez bleska ili nekog šuma, ona nestaje.
Grozni ujka Endru otpočinje oglede sa magijom, Digori i Poli zatiču se u drugom svetu, na početku neverovatnih pustolovina, dok se vrata prema čarobnoj zemlji Narniji otvaraju…

Klajv Stejpls Luis

Pre više od pedeset godina K.S. Luis stvorio je zemlju čuda i čarolija zvanu Narnija, a od tada preko osamdeset pet mliona čitalaca otkrilo je svet čudesa što bitiše iza zadnje strane ormana. K.S. Luis jednom je napisao da mu je ideja za knjige o Narniji došla na osnovu slika: „faun sa kišobranom u ruci, kraljica na sankama, veličanstveni lav“. Na osnovu tih mentalnih slika stvorio je zemlju Narniju, kraj naseljen šarolikim bogatstvom različitih stvorenja, nekih vrlo nalik odgovarajućim u našem svetu, drugih izvedenih na osnovu njegovog poznavanja i ljubavi prema mitu i bajkama, a nekih, kao Padlgam, stvorenih isključivo u njegovoj mašti. Ovde se možete sresti sa svima njima!

Klajv Stejpls Luis rođen je u Belfastu 1898. K.S. Luisa su još kao dete opčinjavale bajke, mitovi i drevne legende koje mu je pripovedala dadilja Irkinja. Slika fauna koji nosi pakete i kišobran po šumi pod snegom došla mu je kada je imao šesnaest godina. Međutim, tek mnogo godina kasnije, kada je već bio profesor na univerzitetu u Kembridžu, faunu su se pridružili zla kraljica i veličanstveni lav. Njihova priča postala je Lav, veštica i orman, jedna od najomiljenijih knjiga svih vremena. Sledilo je šest sledećih letopisa Narnije, a završni naslov, Poslednja bitka, štampan 1956, dobio je najveće priznanje za dostignuće u dečijoj književnosti – prestižnu Karnegijevu nagradu.

Autor Luis, Klajv Stejpls, 1898-1963 Autor Luis, Klajv Stejpls, 1898-1963 Naslov Čarobnjakov sestrić / K. S. [Klajv Stejpls] Luis ; preveo Zoran Jakšić Jedinstveni naslov The Magician’s Nephew. srpski jezik Vrsta/sadržaj tыpe of material (naučno) fantastična proza Jezik srpski Godina 2005 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Laguna, 2005 (Beograd : Margo-art) Ostali autori Jakšić, Zoran Fizički opis 152 str. : ilustr. ; 20 cm Zbirka Letopisi Narnije / [Laguna, Beograd] ; [knj. 1] Napomene Prevod dela: The Magician’s Nephew / C. S. [Clive Staples] Lewis Tiraž 1.000 O autoru: str. [153] ISBN 86-7436-268-0 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)