HARI POTER I DVORANA TAJNI, Džoan K. Rouling

350,00 рсд

DVORANA TAJNI

Autor: Džoan K. Rouling

Izdavač: Politika : Narodna knjiga, Beograd, 2004

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Категорија: Ознака:

Opis

Misteriozno pojavljivanje kućnog vilenjaka Dobija, i njegov pokušaj da spreči Harija da se vrati na Hogvorts navode Darslijeve da ga stave u kućni pritvor do daljeg. Spas stiže u vidu letećeg automobila, kojim upravljaju Ron i njegova braća. Posle raspusta provedenog u Jazbini, nesvakidašnjoj kući Vizlijevih, dramatičnim dolaskom na Hogvorts započinje nova školska Godina.

Džoana Ketlin Rouling

Džoana „Džo“ Mari (engl. Joanne „Jo“ Murray), devojačko Rouling (engl. Rowling), poznatija pod spisateljskim imenom Dž. K. Rouling (Džoana Ketlin Rouling) (engl. J. K. Rowling; Bristol, 31. jul 1965) je engleska književnica najpoznatija kao autorka serije knjiga o Hariju Poteru. Nakon diplome na Univerzitetu u Eksteru (engl. University of Exeter) 1986. godine počinje da radi za Amnesti Internešnel (engl. Amnesty International) u Londonu, gde počinje sa pisanjem avantura Harija Potera. Početkom devedesetih putuje u Portugal gde daje časove engleskog jezika za strance, ali se nakon kratkog braka i rođenja kćeri vraća se u Ujedinjeno Kraljevstvo i nastanjuje se u Edinburgu. Živeći od socijalne pomoći, uz davanje privatnih časova, nastavila je s pisanjem. Njena prva knjiga u seriji, Hari Poter i Kamen mudrosti (1997), ostavarila je izvanredan uspeh, obraćajući se istovremeno deci (ciljanoj publici) i odraslima. Živim opisma i maštovitom okosnicom priče, predstavlja avanture neočekivanog heroja Harija Potera, osamljenog siročića koji otkriva da je u stvari čarobnjak, i pravljuje se u Hogvartsovu školu čarobnjaštva i magije. Knjiga je osvojila mnoge nagrade, uključujući Britiš Buk Avard.

Slede nastavci: Dvorana tajni, Zatvorenik iz Askabana, Vatreni pehar, Red feniksa, Polukrvni Princ i Relikvije Smrti, Ukleto dete – takođe bestseleri, izdani u više od 200 zemalja i prevedeni na preko 60 jezika. U 2001. godini su objavljeni Čudesne zveri i gde ih naći i Kvidič kroz vekove, sa prihodima namenjenim u dobrotvorne svrhe. Serija je zaista potakla entuzijazam među decom i zaslužna je za stvaranje novog zanimanja za čitanjem. Filmska verzija prvog nastavka snimljena je 2001. godine i postala jedan od najgledanijih filmova na svetu. Ostali nastavci su takođe vrlo uspešno ekranizovani. U martu 2001. godine, Roulingovoj je dodeljena titula OBE (Officer of the British Empire).

                                                    …

Autor Rouling, Džoan Ketlin Autor Rouling, Džoan Ketlin Naslov Hari Poter i Dvorana tajni / Džoan K. Rouling ; [preveli Vesna i Draško Roganović] Jedinstveni naslov Harry Potter and the Chamber of Secrets. srp Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2004 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Politika : Narodna knjiga, 2004 (Beograd : Narodna knjiga) Ostali autori Roganović, Vesna Roganović, Draško Fizički opis 266 str. ; 21 cm Zbirka Biseri dečje književnosti ; knj. br. 2 Napomene Prevod dela: Harry Potter and the Chamber of Secrets / J. K. Rowling.Tiraž 50.000 ISBN 86-331-1816-5 (NK; karton)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

,

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)