HITLEROV POSLEDNJI DAN, Džonatan Mejo, Ema Krejdži

1.224,00 рсд

HITLEROV POSLEDNJI DAN
Autori: Džonatan Mejo, Ema Krejdži
Izdavač: Marso, Beograd, 2015

На залихама

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Čovečanstvo, poput svake ljudske jedinke, preživljava užase kao da sanja noćne more. I kao da se budi, u znoju i razrogačenih očiju, pitajući se da li je mogće ono što se u tom suludom vrtlogu strave dogodilo? Poslednja takva jeziva epizoda dogodila se, tako stvarna da je čovečanstvo neće zaboraviti dogod bude postojala pisana istorija, usred dvadesetog veka. Ova knjiga opisuje, iz minuta u minut, buđenje iz te noćne more, slikajući nam najstvarnijim mogućim slikama i rečima – uporedo – fanatičnu i slepu predanost najmorbidnijem masovnom zločincu u istoriji ove planete i nesnosne patnje i beznađe žrtava njegovog „novog uređenja sveta“!.

Jonathan Mayo
Džonatan Mejo
Emma Craigie
Ema Krejdži

Autori su se potrudili da nam dočaraju svu fanatičnu silinu zaluđenosti Hitlerom koja je držala njegovo okruženje na okupu, njihovo uverenje da rade pravu stvar, kao i dubinu patnji ljudi koji su bili izloženi njihovoj mržnji i preziru. Ovakva knjiga naprosto mora da se pročita da bi čovek shvatio koliko su zločini i zločinci stvarni, kako se lako mogu predstaviti kao obični, brižni i dobronamerni ljudi, da bi ogromnoj većini čovečanstva uskratili pravo na život. I koliko napora čovek mora ulagati tokom čitavog života da bi se sačuvao humani karakter čovečanstva.

 

 

Autor Mejo, Džonatan Autor Mejo, Džonatan Krejdži, Ema Naslov Hitlerov poslednji dan : iz minuta u minut / Džonatan Mejo, Ema Krejdži ; sa engleskog preveo Veljko Nikitović Jedinstveni naslov Hitler’s last day. srpski jezik Vrsta/sadržaj tыpe of material knjiga Jezik srpski Godina 2015 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Marso, 2015 (Beograd : Marso) Ostali autori Nikitović, Veljko Fizički opis 324 str. : ilustr. ; 20 cm Napomene Prevod dela: Hitler’s last day Tiraž 1.000. ISBN ISBN 978-86-6107-148-5 (broš.) Predmetne odrednice Hitler, Adolf, 1889-1945 Drugi svetski rat 1939-1945

Dodatne informacije

Autor

,

Godina

Izdavač

Jezik

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR

Nova/Polovna