IZA KULISA, POLITIKA U NOĆNIM LOKALIMA

1.960,00 рсд

IZA KULISA, POLITIKA U NOĆNIM LOKALIMA
Izdavač: Prosvetna zajednica, Beograd, 1942

На залихама

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Категорија: Ознаке: ,

Opis

Za period vremena od 1938, pored bogate francuske literature, koja prikazuje političare i događaje onih godina, poslužila je pariska dnevna štampa ovog vremenskog otseka.
Za događaje koji su se odigrali u Berlinu, Moskvi i na Obersalcbergu, upotrebljene su: nemačka Bela knjiga, engleska Plava knjiga i francuska Žuta knjiga. Pored toga, odlično su poslužili detaljni iskazi diplomata i činovnika koji su bili učesnici i očevici ovih događaja; autor je svima njima, kao i nemačkom ministarstvu spoljnih poslova, obavezan na veliku blagodarnost za pomoć i predusetljivost koju su mu iskazali.
Prikazivanje rata i ratne epohe u Francuskoj zasniva se na nemačkim Belim knjigama, zatim na izveštajima Francuza, koji su bili objavljeni do kraja 1940 (knjige Fabr-Lisa, Montinjija, Labiskijera; brošura senatora Rebela, pored toga izveštaji Andre Moroa i Žila Romena u američkim časopisima). Obimno su korišćeni i pariski listovi iz vremena rata i posle rata, a pre svega iscrpna usmena obaveštenja, dobivena na licu mesta o svemu onome što se dešavala u Parizu, Turu, Brijaru i Bordou.
Frankfurt na Majni, 30. april 1941. Autor.

Ocena stanja 3 zbog omota.

Dodatne informacije

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR