127 PROTUMAČENIH SNOVA, Ivan Nastović

590,00 рсд

127 PROTUMAČENIH SNOVA

Autor: Ivan Nastović

Izdavač: Prometej, Novi Sad, 2008

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja
Категорија: Ознака:

Opis

Ivan Nastović

Ivan Nastović, doktor psiholoških nauka i psihoterapeut, specijalista za kliničku i dubinsku psihologiju, kao i za analizu snova, završio je jednogodišnju specijalizaciju na Neuropsihijatrijskoj klinici u Beču i dvogodišnju na Sondijevom institutu u Cirihu, pri čemu je jedan semestar slušao predvanja na Jungovom institutu.

Osim pet knjiga iz dubinske psihologije i dinamičke psihijatrije kao i dve knjige o psihologiji snova i njihovom tumačenju, objavio je i niz monografija o poznatim književnicima i naučnicima i njihovom stvaralaštvu: Arhetišski svet Desanke Maksimović, Zapisi o nesanici Ive Andrića, Seobe Miloša Crnjanskog u svetlu snova Vuka Isakoviča, Snovi Margerit Jursenar u svetlu psihologije K. G. Junga, Arhetipski svet Nikole Tesle, Letnji san Isidre Sekulić i drugi eseji.

Knjiga 127 protumačenih snova predstavlja dodatak ili bolje rečeno nastavak njegove knjige Psihologija snova i njihovo tumačenje. Ona nije značajna samo po tome što je u njenom teorijskom delu podrobno izložena Jungova metoda tumačenja snova, već u prvom redu zbog toga što je u njenom empirijskom delu kompetentno protumačeno 127 snova i time pokazano kako se u svakodnevnoj praksi tumače snovi. Ujedno, ovo je prva knjiga te vrste ne samo kod nas već i izvan granica naše zmelje.
Pojavom ove knjige više neće postojati potreba posezanja za sanovnicima onih koji žele ozbiljno da pristupe svojim snovima i otkriju njihov smisao, jer je u njri naučnog tumačenja snova korišćenje sanovnika i neshvatljivo i neprihvatljivo, pa čak, kako kaže Jung, i budalasto.

Otud ova knjiga nije namenjena samo stručnjacima koji u okviru svoje profesije tumače snove svojih klijenata, već i svima onima koji su ozbiljno zainteresovani za rad na sebi putem svojih snova, dakle i svima onima koji se nalaze izvan psihoterapeutskih i psihijatrijskih ordinacija.

                                                    …

Autor Nastović, Ivan Naslov 127 protumačenih snova / Ivan Nastović Ostali naslovi Sto dvadeset sedam protumačenih snova Vrsta/sadržaj tыpe of material knjiga Jezik srpski Godina 2008 Izdavanje i proizvodnja Novi Sad : Prometej, 2008 (Novi Sad : Prometej) Fizički opis 479 str. ; 20 cm Zbirka Biblioteka Psihoterapijske studije Napomene Tiraž 2.000 Napomene i objašnjenja u beleškama uz tekst Na koricama beleška o autoru i delu s autorovom slikom ISBN 978-86-515-0146-6 (broš.) 86-515-0146-6 !

Predmetne odrednice Snovi – TumačenjaPsihoanaliza

Ocena stanja 3 – komentar prethodnog vlasnika na poslednjoj strani hemijskom olovkom, mali tragovi prosute tečnosti na gornjim ivicama početnih strana

Sve ostalo ocena stanja 5

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)