ČOVEK U SMEĐEM ODELU, Agata Kristi

300,00 рсд

ČOVEK U SMEĐEM ODELU
Autor: Agata Kristi
Izdavač: Liber Novus, Beograd, 2015

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Nehajan i dopadljivo uglađen, pukovnik Rejs uviđa da se ispred njega postavlja dvostruka zagonetka – utvrditi ne samo da li je nedavno dospeli stranac ubijen ili je izvršio samoubistvo, već da li je ta smrt u vezi sa ubistvom na udaljenom seoskom imanju. Istovremeno, mlada, zgodna i naivno romantična En Bedingfeld nakon smrti oca stiže u London u potrazi za avanturom, ne sluteći da avantura nalazi nju, koliko već na Hajd park stanici podzemne železnice. En je prisutna na putničkoj platformi kada mršavi muškarac, očigledno tek dospeo u London, smrtno uplašen pada na šine i gine od električnog udara. Skotland jard proglašava smrt nesrećnim slučajem, ali En, vraćajući u mislima nemili događaj iznova i iznova nije uverena u takav zaključak. Uostalom, ko je čovek u smeđem odelu koji je pregledao telo? I zašto je, užurbano se udaljavajući, taj lažni doktor isustio papirić sa šifrovanom porukom: 17.1 22 Kilmorden kasl?

agatha-christie2

Agatha Christie, poznata u svetu kao pisac kriminalistickih romana, objavila je preko 80 romana i zbirki kratkih prica. Prevodjena vise od Sekspira, njena dela su prodata u preko milijardu primeraka samo na engleskom jeziku i u jos toliko primeraka na preko 100 jezika na koje su prevedena, tako da sa pravom nosi titulu „Kraljice zlocina“. Jedino su Sekspirova dela i Biblija bili vise prodavani, ali Sekspira je prevazisla po broju jezika na koje je prevedena, tako da se ona brojem svojih dela svakako svrstava u sam vrh svetske knjizevnosti kao najproduktivniji pisac svih vremena. Za 56 godina njene spisateljske aktivnosti napisala je i objavila 66 kriminalistickih romana, vise od 150 kratkih prica koje su objavljene u preko 20 zbirki, na desetine kracih i duzih pozorisnih komada, od kojih je najpoznatija svakako „Mišolovka“ koja je samo u Londonu u Ambassadors Theatre, igrana bez prekida vise od 30 godina i bila izvodjena bezmalo 9.000 puta, a do sada u svetu imala vise od 20.000 izvodjenja i traje vise od 50 godina. Nekoliko desetina filmova i TV serija je snimljeno po motivima njenih romana.

                                                         …

Autor Kristi, Agata, 1890-1976 Naslov Čovek u smeđem odelu / Agata Kristi ; s engleskog preveo Aleksandar Milajić Jedinstveni naslov The man in the brown suit. srpski jezik
Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2015 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Liber novus, 2015 (Italy : Elcograf) Ostali autori Milajić, Aleksandar
Fizički opis 303 str. ; 18 cm Napomene Prevod dela: The man in the brown suit / Agatha Christie Tiraž 30.000. ISBN 978-86-517-0263-4 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

,

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR