DEVOJKA U ZUMBUL PLAVOM, Suzan Vriland

160,00 рсд

DEVOJKA U ZUMBUL PLAVOM

Autor: Suzan Vriland

Izdavač: Laguna, Beograd, 2002

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Ova blistava priča počinje u sadašnje vreme kada profesor pozove svog kolegu u kuću da bi mu pokazao sliku koju je decenijama čuvao u tajnosti. Profesor tvrdi da je u pitanju Vermer. Ali zašto je on toliko dugo krio ovo značajno delo? Razlozi počinju da se otkrivaju kroz niz događaja u kojima pratimo vlasnike ove slike unazad do Drugog svetskog rata i Amsterdama, i još dalje, sve do trenutka inspiracije velikog majstora. Dok se slika kreće kroz ruke svojih vlasnika, ono što je dugo skrivano polako izlazi na površinu, osvetljavajući važne trenutke u različitim životima. Likovi ovog romana svojom ljubavlju prema tajanstvenoj slici podsećaju nas kako lepota može da menja i zašto joj stremimo, šta traje i šta je u životu jedinstveno i nezaboravno.
Roman godine po izboru listova: Publishers Weekly, Christian Science Monitor, San Francisco Chronicle

Suzan Vriland

„Nisam imala posebnu želju da postanem pisac“, kaže Suzan Vriland, „zapravo, želja, koja je sad prilično jaka, rodila se relativno skoro.“
Još od šezdesetih, Vriland je radila kao srednjoškolski profesor, predajući engleski. Tokom tog vremena povremeno je pisala za novine i magazine, uglavnom na temu umetnosti, putovanja i obrazovanja, objavivši oko 250 članaka. Pošto se penzionisala kao profesor, Suzan Vriland se posvetila fikciji.  Godine 1988. napisala je svoj prvi roman, Šta ljubav vidi, delo o rešenosti jedne žene da vodi normalan život uprkos tome što je slepa. Roman je ubrzo poslužio kao predložak za istoimeni film. Potom se pojavila Devojka u zumbul plavom, roman koji je proslavio Suzan Vriland i doneo joj pregršt nagrada, među kojima i nagradu V. Fokner, nagradu magazina ForewordIndependent Publishers Magazine i niz drugih nominacija. Godine 2002. objavljen je i roman Artemisijina strast koji je obogatio spisak nagrada, dodavši i jednu za knjigu godine po izboru Book Sense magazina. Pored romana, Suzan Vriland je autor i niza kratkih priča koje se poslednjih petnaestak godina objavljuju u literarnim časopisima širom SAD.

                                            …

Autor Vriland, SuzanAutor Vriland, SuzanNaslov Devojka u zumbul plavom / Suzan Vriland ; prevod Goran KapetanovićJedinstveni naslov Girl in Hyacinth Blue. srpski jezikVrsta/sadržaj tыpe of material romanJezik srpskiGodina 2002Izdavanje i proizvodnja Beograd : Laguna, 2002 (Beograd : Čigoja štampa)Ostali autori Kapetanović, GoranFizički opis 201 str. ; 21 cmNapomene Prevod dela: Girl in Hyacinth Blue / Susan VreelandTiraž 1.000.ISBN ISBN 86-7436-055-6 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR

Можда ће вам се свидети …