DŽEP PUN RAŽI, Agata Kristi

200,00 рсд

DŽEP PUN RAŽI
Autor: Agata Kristi
Izdavač: Politika, Narodna knjiga, Beograd, 2005

Out of stock

Sigurna kupovina
  • Šaljemo istog ili narednog dana
  • Laka kupovina
  • Mogućnost plaćanja QR kodom

Reks Fortes, kralj finansijske imperije, iznenada je umro u agoniji dok je pio čaj u svojoj vili. Kasnijim uviđajem, u džepovima preminulog nađeni su tragovi raži. Na kraju krajeva, iako je sve izgledalo kao incident, sumnje gđice Marpl su se obistinilie, i sve je navodilo na to da je u pitanju jedan od serijskih zločina…

agatha-christie2

Agatha Christie, poznata u svetu kao pisac kriminalistickih romana, objavila je preko 80 romana i zbirki kratkih prica. Prevodjena vise od Sekspira, njena dela su prodata u preko milijardu primeraka samo na engleskom jeziku i u jos toliko primeraka na preko 100 jezika na koje su prevedena, tako da sa pravom nosi titulu “Kraljice zlocina”. Jedino su Sekspirova dela i Biblija bili vise prodavani, ali Sekspira je prevazisla po broju jezika na koje je prevedena, tako da se ona brojem svojih dela svakako svrstava u sam vrh svetske knjizevnosti kao najproduktivniji pisac svih vremena. Za 56 godina njene spisateljske aktivnosti napisala je i objavila 66 kriminalistickih romana, vise od 150 kratkih prica koje su objavljene u preko 20 zbirki, na desetine kracih i duzih pozorisnih komada, od kojih je najpoznatija svakako “Mišolovka” koja je samo u Londonu u Ambassadors Theatre, igrana bez prekida vise od 30 godina i bila izvodjena bezmalo 9.000 puta, a do sada u svetu imala vise od 20.000 izvodjenja i traje vise od 50 godina. Nekoliko desetina filmova i TV serija je snimljeno po motivima njenih romana.

                                                    …

Autor Kristi, Agata Naslov Džep pun raži / Agata Kristi ; [prevela Milena Bumbulović] Jedinstveni naslov A Pocket Full of Ray. srpski jezik Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2005 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Politika : Narodna knjiga, 2005 (Beograd : Narodna knjiga) Ostali autori Bumbulović, Milena Fizički opis 217 str. ; 17 cm Zbirka Biblioteka Bestseler ; knj. br. 56 Napomene Prevod dela: A Pocket Full of Ray / Agatha Christie Beleška o piscu: str. [219]. ISBN 86-331-1926-9 (NK; broš.)

Autor

,

Godina

Izdavač

,

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR