GOSPOĐA MEKGINTI JE MRTVA, Agata Kristi

200,00 рсд

GOSPOĐA MEKGINTI JE MRTVA
Autor: Agata Kristi
Izdavač: Politika, Narodna knjiga, Beograd, 2006

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Gospođa Mekginti je umrla posle snažnog udarca u glavu. Jedini osumljičeni je njen stanar Džejms Bentli. Bentli je odmah uhapšen, suđeno mu je i on je osuđen na smrt. Iako suočen sa evidentnim dokazima, policajac koji ga je uhapsio nije siguran da je Bentli ubica…pa je pozvao Herkula Poaroa.

agatha-christie2

Agatha Christie, poznata u svetu kao pisac kriminalistickih romana, objavila je preko 80 romana i zbirki kratkih prica. Prevodjena vise od Sekspira, njena dela su prodata u preko milijardu primeraka samo na engleskom jeziku i u jos toliko primeraka na preko 100 jezika na koje su prevedena, tako da sa pravom nosi titulu „Kraljice zlocina“. Jedino su Sekspirova dela i Biblija bili vise prodavani, ali Sekspira je prevazisla po broju jezika na koje je prevedena, tako da se ona brojem svojih dela svakako svrstava u sam vrh svetske knjizevnosti kao najproduktivniji pisac svih vremena. Za 56 godina njene spisateljske aktivnosti napisala je i objavila 66 kriminalistickih romana, vise od 150 kratkih prica koje su objavljene u preko 20 zbirki, na desetine kracih i duzih pozorisnih komada, od kojih je najpoznatija svakako „Mišolovka“ koja je samo u Londonu u Ambassadors Theatre, igrana bez prekida vise od 30 godina i bila izvodjena bezmalo 9.000 puta, a do sada u svetu imala vise od 20.000 izvodjenja i traje vise od 50 godina. Nekoliko desetina filmova i TV serija je snimljeno po motivima njenih romana.

                                                            …

Autor Kristi, Agata Autor Kristi, Agata Naslov Gospođa Makginti je mrtva/ Agata Kristi ; [preveo Predrag Urošević] Jedinstveni naslov Mrs. McGinty’s Dead. scc Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2006 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Politika : Narodna knjiga, 2006 (Beograd : Narodna knjiga) Ostali autori Urošević, Predrag Fizički opis 252 str. ; 17 cm Zbirka Biblioteka Bestseler ; knj. br. 157 Napomene Prevod dela: Mrs. McGinty’s Dead / Agatha Christie Beleška o piscu: str. 251-252. ISBN 86-331-2967-1

Dodatne informacije

Autor

,

Godina

Izdavač

,

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR

Korpa
Scroll to Top