ISKRA U TAMI, Rupert Tomson

590,00 рсд

ISKRA U TAMI

Autor: Rupert Tomson

Izdava: Vulkan izdavaštvo, Beograd, 2014

In stock

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Description

Kada stvarnost postane pretnja…

Ljubav, misterija i portret veličanstvenog grada, kroz pakleni ritam vešto će vas namamiti na klizav i nepredvidiv teren.

Firenca 1691. Grad u kojem je sve zabranjeno i gde je sve moguće. Znanje je privilegija odabranih koji ga lukavo i žestoko čuvaju za sebe. Umetnost, seks i moć – opsesije su kao i uvek.

Gaetano Cumo, modelar koji pravi umetnička dela od voska, suočen je sa ozbiljnim optužbama zbog kojih mora da beži iz rodne Sirakuze, prvo u Palermo a zatim u Napulj. Dok krije svoj bol, stalno ima osećaj da ga prošlost progoni, i da je se nikada neće osloboditi.

Vladar iz redova moćne dinastije Mediči, Kozimo III, naručuje Gaetanu najzahtevniji projekat do sada, zbog čega će se njegov put ukrstiti sa putem apotekarove ćerke Faustine, čija je tajna još šokantnija od njegove.

Nezaboravna i očaravajuća priča o zagonetkama bezvremenog ljudskog duha koja zrači intrigom i budi nam sva čula.

Rupert Tomson

RUPERT TOMSON engleski je autor izvanrednih dela, među kojima je Smrt ubice bio u užem izboru za Costa Novel Award 2008, a roman The Insult bio je u užem izboru za Guardian Fiction Prize i po mišljenju Dejvida Bouija trebalo bi da se nađe među 100 romana koje treba pročitati barem jednom u životu. Upoređuju ga sa velikanima svetske književnosti: Dikensom, Kafkom, Markesom, a posle Njujorka, Sidneja i Barselone, odlučio je da živi u Londonu.

Autor Tomson, Rupert, 1955-Autor Tomson, Rupert, 1955-Naslov Iskra u tami / Rupert Tomson ; preveo Lazar Milić Jedinstveni naslov Secrecy. srpVrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2014 Izdanje 1. izd.Izdavanje i proizvodnja Beograd : Vulkan izdavaštvo, 2014 (Beograd : Vulkan štamparija) Ostali autori Milić, LazarFizički opis 262 str. ; 21 cm Napomene Prevod dela: Secrecy / Rupert Thomson Tiraž 1.000O autoru: str. [263].ISBN ISBN 978-86-10-01019-0 (broš.)

Additional information

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR