MAJA I JA, Sreten Ugričić

414,00 рсд

MAJA I JA

Autor: Sreten Ugričić

Izdavač: Laguna, Beograd, 2012

Na zalihama

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

U životu Maje koju smo upoznali u istoimenom serijalu čuvenih slikovnica sve se menja. Ona se s bratom Mišom igra nekih nesvakidašnjih igara, koje testiraju zadate granice tela i osećanja. Njen otac je japi i uživalac kokaina, a prema njoj je nasilan. Maja ne zna kako će joj se okončati detinjstvo. Možda prvim zaljubljivanjem na kraju letnjeg raspusta? Maja s porodicom letuje na Jadranu. Nagoveštaj surovog kraja njenog detinjstva poklapa se sa nagoveštajem surovog kraja jedne zemlje, Jugoslavije, u kojoj se živelo baš kao u slikovnici.

Maja ne samo da se hvata u koštac sa realnošću odraslih, nego je na svoj način nadilazi, pojavljuje se pred nama kao sirena, postaje nevidljiva, lebdi kao da nema težinu. Iako je zaslužila te supermoći, one je neće izvući iz brojnih iskušenja. Posle konačnog obračuna sa roditeljima, Maja dospeva u vaspitno-popravni dom. Pomaže drugim „štićenicama“ da pobegnu. Maja ne mora da beži, jer se izborila za svoju slobodu.


Autor Ugričić, Sreten, Naslov Maja i ja i Maja / Sreten Ugričić Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2012 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Laguna, 2012 (Beograd : Margo-art) Fizički opis 246 str. ; 20 cm Zbirka Biblioteka Meridijan ; knj. 34 Napomene Tiraž 2.000 O autoru: str. 245-246. ISBN 978-86-521-0929-6 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

Možda će vam se svideti …