NEPOZNATO ODREDIŠTE, Agata Kristi

300,00 рсд

NEPOZNATO ODREDIŠTE
Autor: Agata Kristi
Izdavač: Liber Novus, Beograd, 2015

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Nestanak čuvenog američkog fizičara Tomasa Betertona je samo poslednji u nizu tajanstvenih nestanaka naučnika svetskog glasa. Britanska tajna služba sumnja na otmicu, mada izvesni tragovi ukazuju da je naučnik dobrovoljno prebegao na drugu stranu Gvozdene zavese. Otprilike u isto vreme, nakon rastanka od muža i smrti ćerke za koju krivi sebe, Hilari Krejven shvata da nema razloga da živi. U osami hotelske sobe priprema se da popije fatalnu dozu pilula za spavanje kada je u tom naumu sprečava mistreriozni stranac nudeći joj zanimljiviji način da smrt pogleda izbliza. Preuzimajući identitet Betertonove tragično nastradale supruge, Hilari kreće na putovanje sa nekolicinom neobičnih saputnika, podozrevajući da niko iz grupe ne zna položaj nepoznatog odredišta. Tek što je atmosfera napetog iščekivanja ponovo pobudila njenu volju za životom, ona uviđa ozbiljnost pitanja koja joj neočekivana avantura postavlja – šta će se desiti kada se napokon sretne sa naučnikom i ko je Boris na koga je upozoravala prestrašena Oliv Beterton na samrti?

agatha-christie2

Agatha Christie, poznata u svetu kao pisac kriminalistickih romana, objavila je preko 80 romana i zbirki kratkih prica. Prevodjena vise od Sekspira, njena dela su prodata u preko milijardu primeraka samo na engleskom jeziku i u jos toliko primeraka na preko 100 jezika na koje su prevedena, tako da sa pravom nosi titulu „Kraljice zlocina“. Jedino su Sekspirova dela i Biblija bili vise prodavani, ali Sekspira je prevazisla po broju jezika na koje je prevedena, tako da se ona brojem svojih dela svakako svrstava u sam vrh svetske knjizevnosti kao najproduktivniji pisac svih vremena. Za 56 godina njene spisateljske aktivnosti napisala je i objavila 66 kriminalistickih romana, vise od 150 kratkih prica koje su objavljene u preko 20 zbirki, na desetine kracih i duzih pozorisnih komada, od kojih je najpoznatija svakako „Mišolovka“ koja je samo u Londonu u Ambassadors Theatre, igrana bez prekida vise od 30 godina i bila izvodjena bezmalo 9.000 puta, a do sada u svetu imala vise od 20.000 izvodjenja i traje vise od 50 godina. Nekoliko desetina filmova i TV serija je snimljeno po motivima njenih romana.

                                                        …

Autor Kristi, Agata, 1890-1976 Naslov Nepoznato odredište / Agata Kristi ; s engleskog prevela Jelena Katić Živanović Jedinstveni naslov Destination unknown. srpski jezik
Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2015 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Liber Novus, 2015 ([Verona] : Elcograf S.P.A.) Ostali autori Katić-Živanović, Jelena Fizički opis 287 str. ; 18 cm Napomene Prevod dela: Destination unknown / Agatha Christie Tiraž 30.000. ISBN 978-86-517-0265-8 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

,

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR