PAUKOVA MREŽA, Agata Kristi

200,00 рсд

PAUKOVA MREŽA
Autor: Agata Kristi
Izdavač: Politika, Narodna knjiga, Beograd, 2004

Out of stock

Sigurna kupovina
  • Šaljemo istog ili narednog dana
  • Laka kupovina
  • Mogućnost plaćanja QR kodom

Klarisa, žena dipomate koji radi za spoljnu kancelariju, prepušta se sanjarenju kako se jednog jutra pojavljuje u biblioteci i pronalazi mrtvo telo. Njena mašta pretvara se u stvarnost kada otkriva mrtvaca…u svom ateljeu. U očajničkom nastojanju da ga se reši, ona svoje goste pokušava da pretvori u saučesnike zločina.

agatha-christie2

Agatha Christie, poznata u svetu kao pisac kriminalistickih romana, objavila je preko 80 romana i zbirki kratkih prica. Prevodjena vise od Sekspira, njena dela su prodata u preko milijardu primeraka samo na engleskom jeziku i u jos toliko primeraka na preko 100 jezika na koje su prevedena, tako da sa pravom nosi titulu „Kraljice zlocina“. Jedino su Sekspirova dela i Biblija bili vise prodavani, ali Sekspira je prevazisla po broju jezika na koje je prevedena, tako da se ona brojem svojih dela svakako svrstava u sam vrh svetske knjizevnosti kao najproduktivniji pisac svih vremena. Za 56 godina njene spisateljske aktivnosti napisala je i objavila 66 kriminalistickih romana, vise od 150 kratkih prica koje su objavljene u preko 20 zbirki, na desetine kracih i duzih pozorisnih komada, od kojih je najpoznatija svakako „Mišolovka“ koja je samo u Londonu u Ambassadors Theatre, igrana bez prekida vise od 30 godina i bila izvodjena bezmalo 9.000 puta, a do sada u svetu imala vise od 20.000 izvodjenja i traje vise od 50 godina. Nekoliko desetina filmova i TV serija je snimljeno po motivima njenih romana.

                                                              …

Autor Kristi, Agata Naslov Paukova mreža / Agata Kristi ; [prevela Jestrović Snežana] Jedinstveni naslov The Spider Web. scc Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2004 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Politika : Narodna knjiga, 2004 (Beograd : Narodna knjiga) Ostali autori Jestrović, Snežana Fizički opis 220 str. ; 17 cm
Zbirka Biblioteka Bestseler ; knj. br. 34 Napomene Prevod dela: The Spider Web / Agatha Christie Tiraž 10.000 Beleška o piscu: str. 219-220. ISBN 86-331-1758-4 (NK; broš.)

Autor

,

Godina

Izdavač

,

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR