SMRT U OBLACIMA, Agata Kristi

288,00 рсд

SMRT U OBLACIMA
Autor: Agata Kristi
Izdavač: Mladinska knjiga, Beograd, 2011

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Smestivši se na sedište br.9, Herkul Poaro se našao u najboljem mogućem položaju da posmatra svoje saputnike. Njemu zdesna sedela je jedna zgodna mlada žena, očito luda za čovekom koji je sedeo njoj preko puta; ispred njega, na sedištu br.13, sedela je grofica koja je slabo prikrivala zavisnost od kokaina; a tamo preko, s druge strane prolaza, na sedištu br.8, nalazio se pisac detektivskih romana koga je uporno mučila jedna osa. Ono što Poaro u tom trenutku još nije video bilo je da se iza njegovih leđa na sedištu br.2, nalazi otromobljeno beživotno telo jedne žene… Samo izrazito pronicljiv čitalac neće biti potpuno iznenađen na kraju – Tajmsov književni dodatak Pročitavši Smrt u oblacima, došao sam do zaključka da je Agata Kristi postigla još veći, još blistaviji uspeh nego obično – Obzerver

agatha-christie2

Agatha Christie, poznata u svetu kao pisac kriminalistickih romana, objavila je preko 80 romana i zbirki kratkih prica. Prevodjena vise od Sekspira, njena dela su prodata u preko milijardu primeraka samo na engleskom jeziku i u jos toliko primeraka na preko 100 jezika na koje su prevedena, tako da sa pravom nosi titulu „Kraljice zlocina“. Jedino su Sekspirova dela i Biblija bili vise prodavani, ali Sekspira je prevazisla po broju jezika na koje je prevedena, tako da se ona brojem svojih dela svakako svrstava u sam vrh svetske knjizevnosti kao najproduktivniji pisac svih vremena. Za 56 godina njene spisateljske aktivnosti napisala je i objavila 66 kriminalistickih romana, vise od 150 kratkih prica koje su objavljene u preko 20 zbirki, na desetine kracih i duzih pozorisnih komada, od kojih je najpoznatija svakako „Mišolovka“ koja je samo u Londonu u Ambassadors Theatre, igrana bez prekida vise od 30 godina i bila izvodjena bezmalo 9.000 puta, a do sada u svetu imala vise od 20.000 izvodjenja i traje vise od 50 godina. Nekoliko desetina filmova i TV serija je snimljeno po motivima njenih romana.

                                                        …

Autor Kristi, Agata, 1890-1976 Naslov Smrt u oblacima / Agata Kristi ; s engleskog preveo Vladimir D. Janković Jedinstveni naslov Death in the Clouds. scc Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2011 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Mladinska knjiga, 2011 (Beograd : Margo-art) Ostali autori Janković, Vladimir D. Jovanović, Jelka Fizički opis 252 str. ; 21 cm Zbirka Zabavna Biblioteka / [Mladinska knjiga, Beograd] ; knj. br. 62 Napomene Prevod dela: Death in the Clouds / Agatha Christie Tiraž 2.000 Napomene uz tekst Str. 249-250: Beleška o autoru / Jelka Jovanović. ISBN 978-86-7928-316-0 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

,

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR