UKLETA ZEMLJA, Svetislav Basara

153,00 рсд

UKLETA ZEMLJA
Autor: Svetislav Basara
Izdavač: Laguna, Beograd, 2009

Out of stock

Sigurna kupovina
  • Šaljemo istog ili narednog dana
  • Laka kupovina
  • Mogućnost plaćanja QR kodom
Svetislav Basara

Letnja sijesta mističnog mesta Krštmrk u kome se pisac spletom čudnih okolnosti zatiče tražeći inspiraciju i mir neophodan da završi roman, biva narušena pronalaskom knjige Ukleta zemljaizvesnog Roberta T. Kinkejda, prvog sekretara ambasade Velike Britanije u zemlji Etrasciji. Opisujući svoje službovanje u zemlji, naseljenoj čudnim spodobama, zlim duhovima, opozicionarima, zvezdočatcima, bahatostima i samovoljom, na granici između stvarnosti i književne fikcije Kinkejd ispisuje gorko-sarkastični bedeker ludila savremenog sveta i njegovih utopijskih predstava o pravdi i istini.
Sa usponom životne i diplomatske tragedije Roberta T. Kinkejda Ukleta zemlja postaje sve stvarnija i stvarnija, narastajući od uspele književne mistifikacije do postojeće države sveta koji se već uveliko pretvorio u ludnicu, u kojoj ljudi veruju da je sve normalno. Zbog toga je ovaj roman prečica do tačke saznanja iz koje se najbolje vidi ono što je ostalo od vere u život i postojanje.
Neposredno i duhovito Svetislav Basara otkriva sva zakrivljenja ljudskih istina i predrasuda, rugajući se svemu onome u šta moderni svet veruje kao u ideal i nepovredivu istinu.


Autor Basara, Svetislav, Naslov Ukleta zemlja / Svetislav Basara Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2009 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Laguna, 2009 (Beograd : Margo-art) Fizički opis 168 str. ; 20 cm Napomene Tiraž 1.500 O autoru: str. [169]. ISBN 978-86-521-0247-1 (broš.)

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

ŠFR