ČEŽNJA I ODANOST, Džo Bejker

590,00 рсд

ČEŽNJA I ODANOST

Autor: Džo Bejker

Izdavač: Vulkan izdavaštvo, Beograd, 2014

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Neodoljivi svet junaka iz remek-dela Džejn Ostin Gordost i predrasuda oživljava iz sasvim nove perspektive kroz maestralno pero Džo Bejker.

Zavirite u sve kutke doma porodice Benet i osetite kako zaista izgleda svakodnevica sa Džejn, Elizabet, Kiti, Lidijom i Meri.

Dok se u longbornskim odajama na spratu pišu ljubavna pisma i donose odluke o izboru balske haljine, ispod stepenica vredno posluju ljudi koji će ta pisma isporučiti i po kiši otići u nabavku novih satenskih traka. Mlada i lepa služavka Sara tu je da se pobrine za Elizabetine podsuknje i Džejnine haljine, ali ni ona nimalo ne zaostaje za svojim gospodaricama u zanesenosti izvesnim članovima nederfildskog domaćinstva. Stroga kućepaziteljka gospođa Hil budnim okom pazi da sve u Longbornu funkcioniše kako treba – ali ona možda zna i mnogo više od dnevnog rasporeda Benetovih.

Kada se ovom živopisnom domaćinstvu pridruži novi, tajanstveni sluga Džejms, pokrenuće se pravi vrtlog neiskazanih žudnji i uspavanih ambicija, a čitav dom Benetovih uzburkaće ljubav, strast i decenijama skrivane tajne.

Svež, originalan i nadasve zanimljiv pristup voljenom klasiku Džejn Ostin obasjava njegov zaplet sasvim novim svetlom, ali donosi i uzbudljivu pripovest o novim junacima koji će čitaocima prirasti za srce bar podjednako koliko i Elizabet i Darsi.

„Veličanstveno i originalno!“ – Njujork tajms

„Knjiga godine.“ – Dejli mejl

Džo Bejker

DŽO BEJKER rođena je i odrasla u Lankasteru. Obrazovala se na Oksfordu i u Belfastu. Pisala je tekstove za radio Bi-Bi-Sija, a njene kratke pripovetke uvrštene su u brojne antologije. Od 2001. do 2003. godine bila je direktor umetničko-književnog festivala u Belfastu. Inspiraciju za roman Čežnja i odanost, za koji su prodata filmska prava, pronašla je u čuvenom klasiku Džejn Ostin Gordost i predrasuda. Živi u Lankasteru sa suprugom i dvoje dece.

                                     …

Autor Bejker, Džo Autor Bejker, Džo Naslov Čežnja i odanost / Džo Bejker ; prevela Branislava Maoduš Jedinstveni naslov Longbourn. srpski jezik Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2014 Izdanje 1. izd.Izdavanje i proizvodnja Beograd : Vulkan izdavaštvo, 2014 (Beograd : Vulkan štamparija) Ostali autori Maoduš, Branislava Fizički opis 315 str. ; 21 cm Napomene Prevod dela: Longbourn / Jo Baker Tiraž 1.000 O autoru: str. [319].ISBN ISBN 978-86-10-01280-4 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR

Можда ће вам се свидети …