NEŠTO DOBRO, Zveva Kazati Modinjani

300,00 рсд

NEŠTO DOBRO

Autor: Zveva Kazati Modinjani

Izdavač: Evro Guinti, Beograd, 2010

Na zalihama

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Zašto je Alesandra Pluda Kavali najveći deo sopstvenog nasledstva namenila mladoj Luli, portirki zgrade u kojoj je živela? To pitanje, zbunjeni i s nevericom, postavljaju ne samo njen muž i deca, već i sama naslednica. Istini za volju, gospođa je često svraćala u njenu portirnicu, uživala u poslasticama koje je Lula spremala i poveravala joj se, ali to svakako ne objašnjava njenu odluku da joj ostavi ogromnu sumu novca. Međutim, objašnjenje postoji i krije se u ljubomorno čuvanoj porodičnoj tajni… Iako ju je otkriće prilično pogodilo, Lula se nije predomislila. Zaključila je da novac pomaže ljudima da žive bolje samo ako, zahvaljujući njemu, mogu da pomognu i drugima. Izgleda da se sličnim uverenjima rukovodi i privlačni doktor Gvido Montini. Slučaj je hteo da se jednog dana Lulin i njegov put ukrste…

sveva_casati_modignani_2015
Zveva Kazati Modinjani

Ime je pseudonim, iza koje su skriveni supružnici Biće Cairati (Milano 13. jula, 1938) i njen suprug Nula Cantaroni (Milana avgust 27, 1928 – 29. decembar 2004).
Biće je nastavila da koristi pseudonim, čak i nakon smrti njenog muža, te se nadovezala na književni rad sa velikim uspehom koji je datira još iz 1981. godine.

                                …

Autor Kazati Modinjani, Zveva Naslov Nešto dobro / Zveva Kazati Modinjani ; s italijanskog prevela Gordana Subotić Jedinstveni naslov Qualcosa di buono. scc Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2010 Izdanje 1. izd. Izdavanje i proizvodnja Beograd : Evro-Giunti, 2010 (Novi Sad : Budućnost) Ostali autori Subotić, Gordana Fizički opis 363 str. ; 20 cm Zbirka Edicija Savremena svetska proza / [Evro-Giunti] ; knj. br. 81 Napomene Prevod dela: Qualcosa di buono / Sveva Casati Modignani Zveva Kazati Modinjani je zajednički pseudonim Biće Kajrati i Nulo Kantaronija Tiraž 2.000 Beleška o autoru: str. [365]. ISBN 978-86-505-1607-2 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR

Možda će vam se svideti …