ORHANOVO NASLEĐE, Alin Ohanesjan

225,00 рсд

ORHANOVO NASLEĐE

Autor: Alin Ohanesjan

Izdavač: Laguna, Beograd, 2015

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Roman prepun emotivne snage i istorijskog naboja koji stoji rame uz rame sa Hoseinijevim Lovcem na zmajeve.

Kada Orhanovog divnog i ekscentričnog dedu Kemala – čoveka koji je izgradio pravu dinastiju na tkanju ćilima – budu pronašli mrtvog, potopljenog u kaci s bojom, Orhan će naslediti taj decenijama razvijan posao. No Kemalov testament donosi više pitanja nego odgovora. Porodično imanje je zaveštano nepoznatoj osobi udaljenoj hiljadama kilometara, vremešnoj ženi koja živi u jermenskom domu za stare u Los Anđelesu. Njeno postojanje i tajnovitost njene prošlosti samo će produbiti misteriju i pitanje zbog čega je Orhanov deda svoj dom u Turskoj ostavio nepoznatoj ženi, a ne sinu ili unuku. Imajući u rukama samo prastari Kemalov skicenblok, rešen da ispravi nepravdu, Orhan odlazi u Los Anđeles. Tamo neće samo razotkriti priču koju osamdesetsedmogodišnja Seda pomno čuva, već će shvatiti da Sedina prošlost preti da rasturi njegovu budućnost. U svom izuzetnom romanu Alin Ohanesjan je stvorila dva izuzetno upečatljiva lika – mladića neupućenog u prošlost svoje porodice i svoje zemlje, i starice koju progoni danak istorije otet od njenog života. Krećući se kroz vreme, od poslednjih godina Otomanskog carstva pa sve do kraja dvadesetog veka, Orhanovo nasleđe tka pripovest o strasnoj ljubavi, neizrecivim strahotama, neverovatnoj istrajnosti i skrivanim pričama koje naraštajima mogu progoniti jednu porodicu.

„Potresna priča o nezamislivoj žrtvi. Knjiga koja zaranja u najmračnije uglove ljudske istorije i izranja s tananom slutnjom nade.“ Kirkus Reviews

 „Već nakon prve upečatljive slike, Orhanovo nasleđe će vam se zavući pod kožu i ostaviti na srcu neizbrisiv žig. Koliko smo srećni kao čitaoci što smo nasledili sjajno delo Alin Ohanesjan!“ Gejl Brendajs, književnica

Alin Ohanesjan

Alin Ohanesjan je rođena u Kuvajtu i emigrirala u So. Cal u dobi od tri godine. Nakon što je magistrirala na Istoriji, napustila je doktorske studije kada je shvatila da želi piše.  Živi i radi u San Huan Capistrano, CA sa suprugom i dvoje mladih sinova.

                           …

Autor Ohanesjan, Alin Autor Ohanesjan, Alin Naslov Orhanovo nasleđe / Alin Ohanesjan ; prevela Dubravka Srećković Divković Jedinstveni naslov Orhanʼs Inheritance. srpski jezik Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2015 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Laguna, 2015 (Beograd : Margo art) Ostali autori Srećković-Divković, Dubravka Fizički opis 306 str. ; 20 cm Napomene Prevod dela: Orhanʼs Inheritance / Aline Ohanesian Tiraž 2.000 Rečnik manje poznatih reči i izraza: str. 305-306O autorki: str. [307] ISBN 978-86-521-1889-2 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

Možda će vam se svideti …