TIGROVA ŽENA, Tea Obreht

270,00 рсд

TIGROVA ŽENA

Autor: Tea Obreht

Izdavač: Laguna, Beograd, 2011

Nema na stanju

Dodaj na listu želja
Dodaj na listu želja

Opis

Mlada lekarka, Natalija, pokušava da otkrije istinu o smrti svoga dede negde na Balkanu. Prisećajući se priča koje joj je pripovedao u detinjstvu, Natalija shvata da je možda umro dok je tragao za besmrtnim čovekom, vagabundom za koga se govorilo da ne može umreti. Nastojeći da shvati zbog čega bi se čovek koji je oduvek bio racionalan upustio u takvu potragu, nailazi na trag koji će je dovesti do pohabanog primerka Knjige o džungli i neobične priče o tigrovoj ženi.

„Originalaln, uzbudljiv roman… izvrstan rad, očaravajuć koliko i iznenađujuć. Obrehtova je otkrovenje u svetu književnosti.“ The Sunday Times

„Izuzetno slojevit i upečatljiv roman.“ New York Times

„Zanosno nijansiran a svež i snažno napisan… Ovaj kompleksni, uzvišeni i predivno oblikovani prvenac spisateljice sa Njujorkerove liste dvadeset najboljih pisaca do četrdeset godina najtoplije preporučujemo svakome koga zanima savremena proza.“ Library Journal

„Tea Obreht je najuzbudljivije književno otkrovenje za mnoge minule godine.“ Kolum Meken

„Roman prvorazredne lepote, izuzetno iskovan, čaroban. Tea Obreht je nadmoćan mladi talenat.“ T. K. Bojl

„Čudo od lepote i mašte. Tea Obreht je neizmerno darovit pisac.“ En Pačet

tea-obreht
Tea Obreht

Tea Obreht rodila se u Beogradu 1985, a u Sjedinjenim Američkim Državama živi od svoje dvanaeste godine. Njene radove objavljivali su NjujorkerAtlantikHarpers i Gardijan, a uključena je i u antologije Najbolje američke kratke priče te Najboljeg američkog neobaveznog štiva.

Njujorker ju je uvrstio među dvadeset najboljih američkih pisaca mlađih od četrdeset godina, kao i u listu „5 ispod 35“ Nacionalne fondacije za knjigu. Dobitnik je nagrade „Orindž“ kao najbolje žensko pero 2011. Živi u Njujorku.

                                 …

Autor Obreht, Tea, 1985- Naslov Tigrova žena / Tea Obreht ; prevela Dubravka Srećković Divković Jedinstveni naslov The Tiger’s Wife. scc Vrsta/sadržaj tыpe of material roman Jezik srpski Godina 2011 Izdavanje i proizvodnja Beograd : Laguna, 2011 (Beograd : Margo-art) Ostali autori Srećković Divković, Dubravka Fizički opis 362 str. ; 20 cm Napomene Prevod dela: The Tiger’s Wife / Téa Obreht Tiraž 1.500 O autorki: str. [363]. ISBN 978-86-521-0817-6 (broš.)

Dodatne informacije

Autor

Godina

Izdavač

Jezik

Nova/Polovna

Povez

Stanje (ocena od 1 do 5)

ŠFR

Можда ће вам се свидети …